onsdag 30 juni 2021

Låt Stefan Löfven bli statsminister

UPPDATERAT

Låt nu Stefan Löfven bli statsminister så att han kan regera ännu mer och göra bort sig. Då kanske det hinner ändras tillräckligt och landet köras i botten, så att det går att få en stabilare regering till slut. Uppriktigt sagt så skiter jag i vem som regerar bara det är människor som inte är totalkåta på makt, utan istället har folkets bästa för ögonen. Och har tillräckligt kunskap om läget i landet för att genomföra det.  Nu har en minister - Jennie Nilsson lantbruksminister - avgått för att Stefan Löfven ska få med sig rösterna i riksdagen för att bli statsminister. Och för att Kristersson aldrig ska bli det. Låt hela bunten med ministrar avgå. Lämna landet vind för våg. Det kan inte bli värre än det är i dag. Låt oss buga och böja oss för partiet och vår ledare!

Det var länge sedan vi hade riktiga politiker. Ta till exempel Tomas Eneroth, som är infrastrukturminister och som har suttit i riksdagen sedan 1994. Jag hade kontakt med honom år 2003 för jag hade blivit fråntagen min sjukpenning och fick samma som a-kassan i ersättning. Men han trodde inte på mig utan sade att det nog var sjukpension jag hade. Jag var ju kvinna så jag visste säkert inte. Jävla idiot! Han visste inte ens vad han hade beslutat då. Ett beslut som tog ifrån min familj flera tusen i månaden. För att sedan ge mig fattigpension när den regeringen tvångspensionerade mig 2006. 

Min första bok Ett Sekel av Tystnad, som är en dagbok handlar om denna hemska tid och alla riksdagsledamöter fick ett exemplar av den av förlaget. De har säkerligen inte läst den. Varför skulle de det? Det skulle ju störa dem enbart i deras viktiga arbete med att stifta lagar och ta ifrån människor så mycket inkomster som möjligt. Nu senast vill Pensionsmyndigheten ta ifrån mig mitt bostadsbidrag och åter låta mig hamna på fattigpensionsnivån. Men det är väl inte heller sant? Eller hur Tomas Eneroth? Det där är bara som jag hittar på. För bostadsbidrag får ju alla som har låg pension, för bo måste var och en ändå kunna göra. Men staten har alltid rätt samt lagar som måste följas och om den nu vill ta ifrån mig mitt bostadsbidrag så är det säkert juridiskt försvarbart. Det måste vara mitt eget fel. Eller hur Tomas Eneroth?

Ett samhälle som inte tar hänsyn till sina medborgare utan kör över dem är ett monstruöst samhälle, som har förlorat rätten att finnas. Då har makthavarna tappat kontakten med vad som pågår bland människorna. Men som sagt låt Stefan Löfven bli statsminister igen. Kör nu Sverige riktigt ordentligt i botten. Låt detta drabba alla hederliga och arbetande människor nu när regeringen har satsat nästan halva årsbudgeten på att bekämpa pandemin. Var uppfinningsrika och kreativa och uppfinn nya sorters skatter eller avgifter så att alla begriper att så här kan vi inte ha det!

Personligen slutade jag rösta på socialdemokraterna då 2006. Det räckte med att jag hade stöttat dem i nästan alla val innan dess. Men jag har väninnor som har gått på propagandan om att Sverige störtar ned i ett svart hål om regeringen inte är socialdemokratisk. De kommer säkerligen aldrig byta åsikt, för det är svårt att göra när man blir rigid och gammal. Folket lär inte få rösta den här gången heller om vilken regering som ska ha makten. Det blir först nästa år. Så ta ifrån folket alla deras bidrag! De ljuger säkerligen för de styrande. Folket kan man inte lita på för alla är inte socialdemokrater. Alla andra politiska åsikter borde förbjudas! Så synd att det inte går sade Stefan Löfven senast jag tjuvlyssnade. 

1.7.2021

Nej det går inte att bilda en borgerlig regering eftersom de parlamentariska förutsättningarna inte finns, säger Ulf Kristersson på en pressträff. Han skulle bli nedröstad av riksdagen helt enkelt. Så nu får Stefan Löfven ta över igen. Han kommer att bli vald av riksdagen, men kommer att avgå om han inte får igenom sin budget i höst har han redan sagt. Det är naturligtvis ett hot och ett löfte från hans sida. Ingen vill ha ett val mindre än ett år före det ordinarie valet. Vi får rösta bort regeringen nästa år. 

5.7.2021

Jodå det blev som väntat Stefan Löfven som återigen ska röstas om i riksdagen som statsminister. Han blir säkerligen vald. Han ska regera med minsta möjliga parti, nämlingen miljöpartiet. De andra båda vänstern och centern kommer att släppa igenom honom. Men alla problem kvarstår till i höst då Stefan Löfven måste få igenom sin budget. 

7.7.2021

Bara 273 riksdagsledamöter röstade nej till Stefan Löfven. Därför är han nu statsminister igen. Det hade behövts 275 nej för att han inte skulle få posten. Vi får dras med gubben tills nästa år. Säkerligen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar