fredag 18 juni 2021

Kaos i människornas rike

UPPDATERAT

Kanske sista gången den här rosenbusken blommar och doftar gudomligt. Här ska komma en altan. Men det finns många fler sådana buskar på tomten och grannar har den också. För den kom från Margit Nordströms pappas trädgård på 50-talet och hon var generös och delade med sig. Det är så skönt att vila ögonen på naturen, som är likadan efter nästan 70 år. 

Värre är det däremot i människornas rike. För här är det kaos som vanligt. Dock inget världskrig i sikte ännu. Men buller och bång i riksdagen. Vi får se hur det går på måndagen. Men Löfven har inget att vinna på att utlysa nyval. Det lär inte blir så mycket annorlunda då. Han kan ju lämna över till talmannen och så småningom komma tillbaka som statsminister igen. För medborgarna orkar knappast gå till valurnan två gånger två år i rad. 

Naturligtvis kommer det ta lång tid att få ordning på sådana samhällen som Trollmors, ursäkta Trollmyrs i Malmö. Hon är socialdemokraten som visste att det pågick rättegångar i romsk regi i kommunens hus. Utanför det rättsliga statliga Sverige, men hon ansåg att det var politiskt självmord att gå emot detta. Hur många folkslag ska ta över Sverige innan socialdemokraterna på allvar reagerar?

Kanske gör vänstern oss en tjänst nu när de eventuellt fäller denna regering på måndag. Det är meningen att demokrati ska råda och folket ska få styra, men det har inte varit verklighet på rätt många år. Utan det har varit ett kattrakande om makten och det tog fyra månader att få till en regering förra gången. Är så glad att slippa detta politiska käbbel och istället njuta av midsommarsolståndet, som infaller nu på måndag också. Som av en händelse.

20.6.2021

Jo så hade Löfven och Lööf pressträff och upprepade ungefär vad de hade sagt förut. Men Dadgostar är halstarrig och menar att det var "politisk teater". Misstroendet fortsätter och schemat för detta ligger fast. I morgon smäller det klockan 10. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar