fredag 30 juni 2023

Den kristne irakiern Salwan Momika

 Jag såg när Salwan Momika brände koranen. Han har invandrat till Sverige från Irak och kunde nu på arabiska sprida sin egen lära. Naturligtvis var det drastiskt och då måste muslimer i Irak och Erdogan i Turkiet reagera. Visst! De blir arga, kränkta och förnärmade, men i Sverige har vi en yttrandefrihet som är en grundlag. Och Salwan Momika hade rätt att göra det han gjorde fast han är också extrem i sin uppfattning. Han vill förbjuda koranen. 

Muslimer är indoktrinerade med en lära som säger att Allah ska styra. Och han är den ende guden. Jag såg också Uppdrag Gransknings program om Jehovas vittnen. Dit har min moster förlorat en dotter. Hon har blivit galen, sade min moster om sin dotter. Där blir medlemmarna hjärntvättade på samma sätt som i alla extrema läror. Fast här är det kristen bakgrund och Armageddon väntar dessa medlemmar på i Jehovas vittnen och bara ett visst antal människor kommer att bli upptagna till himlen när jorden går under. De som har följt alla rena läror och är syndfria. 

Det är enbart människan som kan gå vilse i sina uppfattningar vare sig det handlar om extrem politik eller religiösa läror eller en sammanblandning av de båda. Mänskligheten har följt sådana läror i många tusen år. Shamaner behärskade under tusentals år de olika befolkningarna på jorden. Den religionen finns fortfarande och handlar också om att bota sjukdomar. Genom att ta hjälp av andevärlden.

När jag var liten läste jag sagorna som fanns i boken Tusen och en natt. De var spännande, men jag trodde aldrig att detta som fanns beskrivet där skulle finnas kvar när jag var vuxen och att den sortens människor skulle finnas i mitt land. Det är människor, som behöver stöttor och något som håller ihop dem som personer, som befinner sig i sammanslutningar av olika slag, som är extrema. 

Vi behöver många som Salwan Momika, som berättar för det egna folket att koranen inte är särskilt uppdaterad. Ingen behöver som Muhammed gå ut i krig mot andra. Ingen behöver förslava andra människor. Sekterna i kristendomen som Jehovas vittnen är också ohemula. Det finns en inbyggd religiös tro hos människor på att världen kommer att gå under, som också miljörörelsen har tagit över. Vi har bara några år på oss innan jorden gör så. Propagandan är stor gällande detta.

PS. Islam befinner sig på samma nivå som kristna sekter med helvetespredikningar och tron på jordens undergång. Samt straff för de som inte tror. DS. 


Den svenska ambassaden i Bagdad ockuperades ett tag av indoktrinerade män innan säkerhetsstyrkorna anlände och körde bort dem. 

Att bränna koranen är extremt. Men de olika religionerna som behärskar människorna behöver ständigt omvärderas. 

Tusentals människor förenas i bön inför den store guden. Var någonstans? Slottsskogen Göteborg i juni 2023. 
 

1 kommentar:

  1. Alla dessa män. Undrar om de tog en extra lång lunchrast
    för att kunna bråka utanför ambassaden?
    Han till vänster ståendes på en pelare fick sin lilla tid i rampljuset.

    SvaraRadera