onsdag 26 juni 2024

Sossarna vill hissa svenska flaggan på alla torg

 Magdalena Andersson drabbades av en lätt förvirring tydligen i Visby (värmen kanske?) för det enda hon kunde komma på var att svenska flaggan ska hissas på alla torg i Sverige, som en symbol för lösningen på alla problem. Vad är det för trams? Det löser väl ingenting alls. Eller är det som motvikt då till den palestinska flaggan, som har blivit vanligare (åtminstone i media) än den svenska?

Hon fortsatte med att säga att flaggan är en symbol för de samhällsproblem vi har i dag. Och därmed ska det gemensamma och politiken träda fram och lösa detta. Vilket j-a skitsnack! Ja ursäkta mig, men jag blir så trött på den från verkligheten så frånvända Magdalena Andersson. Så nu är det flaggans fel att landet ligger som det gör? Kan hon inte hålla reda på logiken? Jag som fick lära mig i scouterna att det var Erik den helige som komponerade flaggan, som han gjorde för solen sken på den blå himlen och skapade ett kors. Ett tecken från Gud helt enkelt. Redan på 1100-talet. 

Men nu är det dags att upptäcka svenska flaggan för sossarna. Efter 900 år.  Så det mångkulturella gäller inte längre? Och inga gränser ska längre vara totalt öppna. Magdalena Andersson måste ha satt i halsen när hon såg undersökningen om regeringen. Det senaste halvåret har nämligen denna regering gjort bra ifrån sig. Det tycker väljarna. 

Sossarna framstår som ett parti som drivs än och än dit och så körde de i diket, som det heter i en barnvisa om prästens lilla kråka. Tänk att Magdalena Andersson stod och grät i riksdagen för att Jamal El-Haj (s) stackaren hade förlorat hela sin familj på 36 personer. Sant eller inte? Vem vet. Men så småningom så uppmanade partiet honom att lämna sin riksdagsplats. Han blev då politisk vilde i riksdagen. 

Här syns den svenska flaggan på mitt hus. Där är den hissad ibland, senast nu på midsommaren. Den pryder sin plats, men varför ska den ständigt vara hissad på alla torg? Eller hur menar nu sossarna?



tisdag 25 juni 2024

Att utplåna judarna

UPPDATERAT

 Varför är judar så hatade av Hamas och andra? Som i Sverige av universitet och Göteborgs kommun? Jo det har att göra med att de försvarar sig för länge mot Hamas. De skulle inte ha bombat under så lång tid. Och varför står nu kommunstyrelsens ordförande inför ett fält fullt med muslimska män som firar någon fest och bedyrar att Göteborg kommer att bojkotta Israel?

Detta är en mångtusenårig förföljelse av judar som har utmynnat i detta. Att Israel överhuvudtaget finns är förkastligt för muslimer. Judar ska inte ha något land alls. From the river to the sea ska istället muslimer ha makten. Från floden Jordan till Medelhavet således. Det tycker även svenskar till vänster.

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Jonas Attenius (s) fiskar röster bland muslimer där på fältet i Slottsskogen. Det är legio inom socialdemokratin att göra så. Muslimer och vänsterfolk har länge förföljt judar. Omkring 15 000 personer (läs män) hade samlats i Slottsskogen och nu ville Jonas Attenius betyga dem sin inställning och "vägra vara tyst". Han nämnde inte att kommunen också bojkottar Marocko och Ryssland. Det var inte relevant, inte "comme il faut" i sammanhanget.

I ett inlägg på facebook skriver Attenius dock efter detta att han hatar Hamas. För de är antisemiter och terrorister. Det glömde han dock att nämna när han fiskade röster där i Slottsskogen. Och han glömde att kommuner inte ska ägna sig ut utrikespolitik. Det är utrikesdepartementet som har hand om förbindelser med andra länder. Inte Göteborg.

17:17

Förvaltningsrätten har i dag beslutat om inhibition av detta beslut i Göteborg. Det betyder att beslutet inte gäller tills förvaltningsrätten kommer med en dom. En sådan dom lär gå emot Göteborgs beslut att bojkotta Israel. 


Vilken skamlig bild! Här lovar och svär Jonas Attenius (s) att Göteborg ska bojkotta Israel. Det gör han inför omkring 15 000 muslimska män i Slottsskogen i Göteborg. Varför ligger han inte på marken inför dem? Jovisst det är ju det han gör symboliskt sett. Allt för att de ska rösta på honom i nästa val. 
 


måndag 24 juni 2024

Tull eller skatt för turister på Värmdö

 Jo det vore väl bra med en tull för turister, inte bara på Gotland utan även här på Värmdö. Här invaderas ön på sommaren av stockholmare självklart. De har stugor här som inte används året runt. Precis som på Gotland. Men de nyttjar vägar och annan service, som sjukvård här ute. Så att de bofasta inte får en tid när de behöver på vårdcentralen.

Det är bara att sätta upp en tull vid sista bron från Nacka ut hit till Värmdö. Den byggdes på 80-talet och vi som redan var bofasta här då fick promenera över bron innan trafiken släpptes på. Den heter Farstabron. Trafikverket gör åtgärder där på bron, för det inträffade en dödsolycka förra året då en äldre kvinna körde fel och kom över på vägdelen med mötande trafik. Så bron är farlig. Behövs pengar till den.

Nu när vi har socialdemokrater i ledningen för kommunen så kan väl de höja särskilda skatter/avgifter för icke boende här, sommargäster, så att det går att betala allt som behövs i denna kommun, som borde vara rik, men som precis som Gotland måste be regeringen om pengar varje år till kostnader, som inte vi bofasta orsakar. 


Det här är Farstabron som leder till Värmdö. På sommaren fördubblas befolkningen på Värmdö. Stora kostnader för dem i kommunen, som inte är skrivna här och således ej betalar kommunalskatt här. 

lördag 22 juni 2024

Yttersta lyckan att dö på pilgrimsfärd

 Som muslim kan det inte vara någon olycka att dö i hettan på väg till eller i Mekka. Det är bestämt av Allah att denna död ska ske som allt annat, inshallah. Nu rapporteras att minst 500 har dött på denna väg och att så många som tusen kan vara döda. Eller till och med fler. Egyptiska pilgrimer sägs stå för hälften av de bekräftade döda. Det lär ha varit över 50 grader varmt. En muslim som dör så borde vara berättigad till en plats i paradiset.

Det lär vara så många som 1,8 miljoner som deltog i årets begivenhet, men det kan vara kring 2 miljoner ett annat år. Så om tusen dör är det inte särskilt många. De har stenat djävulen till döds och gått runt den heliga stenen i Kaba sju gånger och därmed uppfyllt det som behövs för en muslim, som ska göra denna färd minst en gång i sitt liv. Endast muslimer har tillgång till Mekka så kristna dör inte där. 

Enligt Saudiarabiens hälsodepartement har 140 000 mottagit sjukvård, men säger att siffran inte är något ovanligt. Dock klagar de svenska muslimerna över logistiken. De är ju vana vid Sverige. De har sett muslimer dö på gatan och bara ett lakan lades över den döde. Det är dock inget konstigt eftersom muslimer ofta begravs i sin pilgrimsdräkt, som består av två lakan eller skynken. Den döde ska ligga vänd mot Mekka.

Här är ett amerikanskt par som dog på denna pilgrimsresa. 


Här ses muslimer som vilar på gatan. Det är dock inte någon olycka att dö på en pilgrimsfärd. För muslimer är detta bestämt av Allah. Liksom allt annat i världen. 

fredag 21 juni 2024

Äntligen midsommaraftonen

 Ja så var den här till slut min 78:e midsommar. Min första var 1946, men då var jag bara ett halvår. De flesta minns jag inte för vi gör inte likadant varje år. Men den här kommer jag att minnas för det kommer hit tre vuxna och sex barn. Och ett säkert sätt att minnas är att skriva om det. Glad Midsommar alla!



Båda dessa bilder är från år 2013. Tiden går fort! Åtminstone när man tittar i backspegeln. 

torsdag 20 juni 2024

I dag är den riktiga midsommaren

Jo nu är det ljusaste dygnet här. Men vi ska alltid fira midsommarafton på en fredag i Sverige så det går ihop med helgen. Annars måste ju människor vara lediga även i dag. Så kan vi ju inte ha det. Inte som muslimerna som går efter siktandet av nymånen för sina högtider och därför blir det gräl nästan varje gång för i Mekka firar de på en dag vilket syns i utsändningen i TV-apparaterna, men på någon annan dag i Kenya för nymånen syns ju inte överallt på samma gång eller dag på jorden. 

Dock är det av ekonomiska skäl att midsommaraftonen alltid ska vara på en fredag i Sverige. Då förloras inte arbetstid. Har inget med månen att göra. Solen har en annan åsikt och slår till redan i dag med längsta dagen, men det bryr vi oss inte om. Solens midsommar firas vid Stonehenge i England. Även i Grönköping firas midsommar. Tack Grönköpings Veckoblad för denna illustra bild över detta. 



onsdag 19 juni 2024

Justin Timberlake i handbojor

Justin Timberlake åkte fast för rattfylla i New York, men polisen kände inte igen honom. Han togs till polisstationen för han vägrade att blåsa så att de kunde se om han var rattfull. Då tar man blodprov istället för att fastställa detta. Han ska nu infinna sig den 26 juli inför domare och få sitt straff. Men det kolliderar med hans Forget Tomorrow World Tour. Den 26 juli ska han vara i Krakow i Polen och sedan rullar hans turné på. Innan dess startar han i USA och Chicago strax efter midsommar. 

Vilken otur att åka fast! Nej det tycker jag inte. Alla måste följa lagen. Även Justin Timberlake, men det går säkert att skjuta upp domen tills han är tillbaka i USA igen. Det är dock inte så bra att glömma morgondagen, som hans turné säger. Drick inte för mycket nu och kör absolut inte bil sedan. Här i Sverige är det Glad Midsommar utan alkohol för min del. Det kommer hit en massa barn som vill uppleva vad som händer här kring midsommarstången. Och midsommar är den lyckligaste tiden på året! Det är vetenskapligt beräknat. 

Justin Timberlake i handbojor tagen av polis i New York för rattfylla. 

Midsommarfirande har funnits här i många år. Så här såg det ut 2017. Små grodorna kanske?

tisdag 18 juni 2024

Det är nästan midsommar

 Nu börjar barnfamiljerna bada. Tillräckligt varmt i vattnet tydligen. Fyra små pojkar höll på och fånade sig när jag gick hem. De ropade farmor till mig och vinkade. Skulle tydligen lura mig. De sade att deras morfar satt där i gröngräset vid ett hus, men de vågade inte gå fram till honom. Vet inte vad för bus de höll på med. Men husen i fråga har eftervård för psykiskt sjuka. De frågade om jag ville följa med dit till deras morfar. Nej sade jag gå ned till badstranden istället. Det finns en badstrand där nere. Men det ville de inte tydligen. 

Det var väl klokt för små barn ska inte bada ensamma. Uppenbarligen den nya färska importen från stan som larvade sig. Jag sade åt dem att de kunde sluta med det. Och att det inte fanns några elaka människor där. Men de följde faktiskt inte efter mig när jag gick hem. Hade nästan väntat mig det. De frågade hur gammal jag var och jag sade hundra år. Nej det trodde de inte på. Vilka små fågelungar till pojkar som inte alls var flygfärdiga ännu. 

Badstranden, som är mycket långgrund, så det är riskfritt att bada även för män över 60. För det är dessa som drunknar mest. Men när barn badar måste man titta på dem hela tiden. Eller bada med dem. 


måndag 17 juni 2024

Nu är det sommarlov

 Det märks så tydligt att nu börjar alla semestrar för barnfamiljer. Och TV4 hakade på den barnsliga trenden i morse för de hade hittat en jordgubbe som såg ut som - ja gissa vad. Överhuvudtaget så jobbar människor inte så mycket som jag och andra gjorde i vår ungdom. Det är väl bra så de hinner ha lite andra liv är bara på jobbet. 

Jag tog en tur tillbaka till 70-talet då jag bodde i Älvsala på Värmdö. I mitt andra liv som jag brukar säga. Då var jag gift med Bosse (numera i himlen vila i frid). Det var sig likt där, för den absoluta civilisationen med kommunalt vatten och avlopp har inte nått dit. Men arbetet pågår och då kommer allt att bli annorlunda. Då får var och en bygga stora hus och priserna går upp. Jag har sett utvecklingen där jag bor nu på Värmdö och där det börjar bli fullbebyggt. Där har civilisationen funnits helt och hållet sedan mer än tiotalet år. Till slut gick kommunen in och sade att byggmästare inte fick köpa in flera tomter här samtidigt och bygga fullt med radhus på tidigare glesbebyggd mark. 

Men jag förstår stockholmarna för här regnar det inte så mycket som i övriga Sverige. Så det är roligt för dem att ha båten vid Bullandö och en stuga någonstans i närheten. Det är varmare här och därför heter det också Värmdö. Lär ha samband med Vindö ström, som låg isfri längre än på andra håll. Där jag bor nu har människor bott åtminstone bofast sedan 1300-talet, vilket finns omskrivet. Men tidigare än så fanns här vikingar. Det finns en enda runsten hittad på Värmdö, bara några kilometer från där jag bor vid Väsby gård. 

Väldigt få människor bodde här förut kring några hundratal under lång tid för det mesta landet låg under havsvatten. Men numera finns här kring 45 000 bofasta och tre gånger så många på sommaren. Usch ja. På lördagar är det ingen idé att handla för då är det bilköer överallt. Och nu nalkas midsommaraftonen då bilköerna ligger stilla och det tar kanske timmar att ta sig hit. Så skönt med sommar, men också vinter när det inte är så många som är här. Och vi slipper de dundrande motorcyklarna. 



Runstenen vid Väsby gård. Den lär vara från 1100-talet men hittades på 1600-talet omkullvräkt en bit bort från där den står nu. Lägg märke till korset på stenen. En kristen runsten. Men korset är bysantinskt! Från tidigare Östromerska riket. Dit också vikingar tog sig. Skalle, Sibbe och Livsten ha skapat stenen till minne av sina släktingar. Så står det.



söndag 16 juni 2024

Två fångar Floderus och Azizi i Iran utväxlade mot en skurk i Sverige

 Jag begriper inte de som klagar på att två fängslade svenskar i Iran blev utväxlade mot en livstidsdömd iranier i Sverige. Han benådades. En del säger att det strider mot svensk rättstradition. Men benådning är en gammal tradition i Sverige. Före 1975 var det kungen som benådade. Den iranier som dömdes i Sverige är uppenbarligen en skurk och kommer att förbli en skurk, men i går kom Johan Floderus och Saeed Azizi till Arlanda och togs emot av sina familjer. Ett bra resultat!

De har båda svenskt medborgarskap medan KI-forskaren Djalali, vars familj är mycket upprörd över att han är kvar i fångenskap, inte hade svensk medborgarskap tidigare utan bara iranskt. Han har dömts för "korruption på jorden" till döden. Det säger väl en del om helvetet Iran. Djalali fick svenskt medborgarskap 2018, då han satt i fängelse, men det godkänner inte Iran. Dock tycker hans fru att allt är diskriminering. Även i Sverige. Jaha. 

Men jag säger som jag har sagt tidigare: åk inte till Iran. Även om det är på semester som för Floderus så är det livsfarligt. UD avråder också från alla resor till Iran sedan 2022. Iran är ett resultat av att de inte ville ha en shah och då kom istället en ännu värre stat bestående av imamer till makten 1979. 

Johan Floderus kramas om av mamma Kerstin på Arlanda och pappa Matts väntar på sin tur. Jag kan förstå dem för min yngste son är i Floderus ålder. 

lördag 15 juni 2024

Ibn Rushd är islamistiskt

 Det är ingen överraskning att Ibn Rushd beter sig som islamister ska göra. Jag har länge uppmärksammat att detta sker, men så länge vi hade en socialdemokratisk regering så kunde Ibn Rushd ljuga om sin verksamhet och låtsas att de var demokratiska. Det gällde att få muslimska röster enligt socialdemokraterna. Men nu tar också teologie doktor Sameh Egyptson bladet från munnen och säger att Ibn Rushd undervisar islamistiskt. Ingen överraskning alls. 

Folkbildningsrådet har tidigare sagt att Ibn Rushd använder material som är enligt sharia. De undervisar barn om icke demokratiska regler, men får ändå statsbidrag. De borde betala tillbaka alla miljoner de har fått säger Sameh Egyptson för de är totalitära, islamistiska och odemokratiska. Deras läror stämmer överens med Muslimska brödraskapet, som är globalt. 

Ibn Rushd blev godkänt som studieförbund år 2008 och har erhållit miljoner i statliga bidrag i Sverige. Varför ska det demokratiska Sverige stötta ett studieförbund som i grunden är odemokratiskt och aldrig har tänkt att bli något annat? Olika regioner kräver nu också återbetalning av deras studiebidrag eller stoppar det för i år. De ska betala tillbaka 647 000 till region Stockholm för år 2023. Och bidraget för i år 630 000 kronor stoppas. 

Ibn Rushd har undervisat om tillåten barnaga, om att kvinnor är mindre värda än män, att judar är homosexuella och om konspirationsteorier om judar, att sharialagar är bra och att det är tillåtet att slå sin fru om hon är olydig. Detta har ungdomar och barn undervisats om. Det är på tiden att denna organisation inte får bidrag från varken stat, kommun eller region i Sverige. 

Det här är Ibn Rushd själv som levde på 1100-talet i det då muslimska Andalusien. Studieförbundet är stolta över honom och arvet efter honom och har därför tagit namnet efter honom. I Europa har religionen utvecklats sedan dess och demokrati tillkommit. Kyrka och stat är inte samma sak, men det är det för islamister. 



torsdag 13 juni 2024

Två svenska män döms till döden i Irak

 De män som sköt ihjäl gängmannen Benzema i Irak döms nu till döden i två fall och fängelse i ett tredje. Släkten tycker naturligtvis att det är förfärligt, men vad hade de väntat sig av Irak? Landet har dödsstraff sedan 2004 då det återinfördes och många människor har avrättats sedan dess. 

Mordet ägde rum i Bagdad den 9 januari och Mustafa Benzema Aljiburi var medlem i Foxtrotgänget, betecknades som kronprins till Rawa Majid. Så han var ett hett byte för andra gäng. Han låtsades redan vara avliden, men nu sköts han i en bil på gatan i Bagdad av en 19-årig man på motorcykel. Och Benzema dog ganska omgående. Torpeder hade åkt från Sverige till Irak för att mörda.

Jag tycker inte om dödsstraff, men i det här fallet så verkar det vettigt. Tyvärr. De här männen har inga spärrar överhuvudtaget och de förtjänar absolut inte att leva enligt Iraks lagar. Dessutom skulle det skicka en bra signal till de andra gängmedlemmarna som lever i Sverige eller i Mellanöstern. Dessutom har sedan länge svenska ambassaden sagt att den avråder från att resa till Irak. 

Det är en 19-åring från Hudiksvall som var skytten och nu döms till döden. Han heter Xhuliano Prenga, ursprungligen från Albanien, men uppvuxen i Sverige. Han lär ha blivit lovad en miljon euro för Benzemas död. Han har beskrivits som spänningssökande, impulsiv och utan konsekvenstänkande. De båda andra är män i 25-årsåldern från Norrland och Stockholm. 

Irak är ett muslimskt land och behandlar inte heller kvinnor bra. Åk inte dit! Inte ens om du tror du ska få 10 miljoner kronor. Det var irakier som brände ned svenska ambassaden i Bagdad förra sommaren. 


Här sitter Benzema och skryter om sitt gangsterliv bara veckor innan han avrättades av en annan gangster.

Lisa Ellenden blev bara 18 år

 Lisa Ellenden från Västerås dog förra året strax innan hon skulle ta studenten. Det visar väl återigen sanningen att livet är som det är och döden kommer när den kommer. Hon kände ett hugg i hjärtat när hon var på jobbet och berättade det för sin mamma, men mamman slog bort det fast dottern hade sagt "tänk om det är hjärtat". En frisk 18-åring får inte hjärtinfarkt. Och hon var lat och en drama queen enligt mamman. 

Men det var en hjärtinfarkt som Lisa fick. Hon åkte hem från jobbet och hennes mamma hittade henne senare varm men död. Jag hittade min mamma på ett liknande sätt varm men död. Hon skulle inte dö när hon var bara 43 år. Tänk så på Michael Mosley som tyckte att det var så tråkigt att hans pappa inte hade blivit äldre än 74 år och inte fått se barnbarnen växa upp. Så ville inte Michael Mosley ha det utan han blev en berömd hälsoguru och skulle därför leva tills han blev riktigt gammal. Men han dog där i solen på semestern bara 67 år gammal. 

Vi lever i våra föreställningar om hur saker och ting ska fungera och vill inte veta av något annat. Eller det är som C G Jung sade: Föreställningarna har oss. Vi är fast i dem och numera så dör inte friska 18-åringar, men tyvärr är vad som helst möjligt också i denna tid. Ta vara på tiden för den är kort eller lång hur man nu vill se det. Livet är kort sade jag till min sambo och då tittade han förskräckt på mig för han var sjuk. Eller långt tillade jag det beror på hur man ser det. Så är det att en dag kan kännas mycket lång i sin tristhet eller gå fort och försvinna bort i en blink. Det beror av vår upplevelse. 

Ta hand om er där ute nu och om det är er sista dag på jorden hur skulle ni vilja tillbringa den? Tänk så någon gång också. Rusa inte bara omkring som vettvillingar utan eftertanke. Var och en av er får sitta ned en stund och tänka efter hur livet har varit och hur ni vill att det ska gestalta sig. Lev nu så att det blir möjligt med ett långt och bra liv. 


Det här är den öppna graven där askan efter min sambo sänktes ned. Det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva för i min föreställning skulle jag dö före honom eftersom jag var äldre. Så lever vi i våra föreställningar. Men livet och döden kan gäcka oss. Vi bestämmer inte allt. Min älskade sambo Olle Blomkvist jobbade jämt. Gör inte så! Ha lite roligt också och lev utanför jobbet. 

onsdag 12 juni 2024

Förbudet mot bensinbilar kan tas bort i EU

 Från år 2035 skulle inte längre nya bensinbilar eller dieselbilar få användas i EU, men i det nya parlamentet kan detta förbud tas bort. Manfred Weber är ledare för EPP, det största gruppartiet i EU och han menar att detta var ett misstag att säga så. Den svenska regeringen var med på detta att förbjuda bensinbilar för att uppnå klimatmål till 2050. Men nu kan detta således ändras. Miljöpartiet ville förbjuda nya sådana bilar redan 2025 i Sverige. 

Volvo har länge tänkt sluta med bensinbilar, men säljer mer än någonsin nu och måste fortsätta med sådana bilar. De säljer för lite av sina elbilar. Toyota slutade aldrig att tro på bensinbilar medan Volkswagen nu satsar också på bensin. De säljer för lite av elbilarna. Så blir det marknaden/kunderna som bestämmer om detta eller politikerna?

Det är som alltid koldioxiden det handlar om. Denna gas som är så bra för växtligheten, men mindre bra för uppvärmningen av jorden. Fast därom tvistar di lärde fortfarande. Jag stötte på en Tesla häromdagen och blev rädd för den lät som någon utomjordisk farkost, dvs nästan ingenting. Elbil förstås. Batteribilarna är tyngre än bensinbilar och sliter mer på vägarna. Samt släpper därmed ut fler cancerogena partiklar i miljön. Det är också dubbelt så stor risk att som fotgängare bli påkörd av en elbil. 

Marknaden för bilar rör drygt en miljard fordon numera i världen, så det finns pengar att tjäna för den som framställer en elbil som kan flyga. Det gör Kina. Den ska kosta bara kring en och en halv miljon kronor. Kan flyga en stund och ta sig förbi köer. Dock är det två fordon än så länge, en bil och innesluten är en liten helikopter.


Världens dyraste bil är en Rolls Royce som kostar 240 miljoner kronor. En bensinbil framställd i några exemplar för ingen mer än miljardärer har råd med den. 

tisdag 11 juni 2024

Pensionärer har svårt att flytta

Det finns inte tillräckligt med bra bostäder för pensionärer. Så konstateras om och om igen och nu när 40-talisterna och 50-talisterna snart blir över 80 år behöver de andra boenden. Svårt är också att flytta för att flyttskatten aldrig upphör. Inte ens efter att någon har bott i villa eller bostadsrätt i 40 år. Så ser det inte ut i andra länder. Sverige har den högsta flyttskatten inom EU och den betalas alltid fullt ut. Det gör att bostäder inte blir tillgängliga för barnfamiljer, för det är svårt att flytta för äldre. 

Nu ställer pensionärsorganisationer krav på att staten och kommunerna ska bygga mer. Den kommun där jag bor Värmdö är inte bra på att bygga för pensionärer. Det kan dock bero på att här är det vanligt att privatpersoner bygger små bostäder som passar både ungdomar och äldre. Och att det är så att vi som bor här tar hand om varandra över generationerna. Det är inte alltid stat eller kommun som är bäst på att ta hand om äldre. Personligen har jag ordnat det på bästa sätt både för mig och mina barn och barnbarn. Helst vill pensionärer bor på marken med uteplats och trädgård. Och exakt så bor jag. Men det kräver också lång planering. Eller en vilja att avstå ägande till nästa generation. 

 

Så här vill alla äldre bo. I ett eget litet hus med trädgård och uteplats. Men det kräver lång planering eller ställer stora krav på stat och kommun. 

måndag 10 juni 2024

Kring hälften av de röstberättigade i Europa röstade

Detta är bilden av EU-parlamentet vid 10-tiden på måndagen. 


 Det blev som det blev sagt tidigare att Europa gick åt höger, men här jublar medierna för att lilla Sverige visade att propagandan hjälpte miljöpartiet att klättra och till och med gå om sverigedemokraterna. Det verkar som om Sverige röstar för att Europa ska fortsätta med den migration som har medfört så många fler brott. Men det är nog en chimär. Att miljöpartiet går framåt beror av den skräckpropaganda som särskilt SVT har bidragit med och skrämt den stackars ungdomen. Vi som har varit med ett tag vet att vädret varierar. 

Nu styrs Europa under fem år av en mer högerinriktad koalition, men det är mitten som fortfarande är stark. Men det tycker inte medierna i Sverige är särskilt intressant. Ytterhögern har fått kring 150 platser i det 750 platser stora parlamentet. European People´s Party (EPP) kommer att få flest röster. Dock är resultatet från omröstningen inte klart förrän i dag så svenska medier gräver ned sig i detaljer från Sveriges val. I Europa så förlorade dock De gröna 19 mandat i preliminärt resultat. Det blev 22 platsers förlust för miljöpartierna till slut.  

Det här är resultatet av EU-valet till parlamentet i Europa. Helt annorlunda än i lilla Sverige. 

söndag 9 juni 2024

Dr Michael Mosley funnen död

UPPDATERAT

 Vila nu i frid Michael Mosley, som har gjort så många TV-program och skrivit böcker om hälsa. Men det hjälper inte om man går vilse i hetta. Det gjorde han på den grekiska ön Symi i onsdags och nu har hans kropp hittats. Jag har sett hans program och det han har föreslagit har inte jag tagit särskilt mycket till mitt hjärta. Inte heller 5:2-dieten, som innebär att man ska fasta två dagar i veckan och så äta som vanligt de andra fem. 

Michael Mosley blev 67 år, besegrad av hetta och uttorkning. Så snopet eftersom han var förespråkare för bra mat, att sova gott och leva längre, som ni kan se nedan. Själv lär han dessutom ha haft sömnproblem. Ibland tror jag att döden kommer när den kommer. Inte mycket att göra något åt. Michael Mosley skulle nog inte ha hållit med mig. 

10.6.2024

Tydligen har Michael Mosley överskattat sina krafter, för han har gått länge i bergen och sedan vänt tillbaka. Han mådde inte bra och snubblade omkring lite innan han fortsatte nedåt igen (syns på övervakningskamera) och sedan kollapsade han bara 50 meter från räddningen. Han låg fullt synlig. Varför har inte helikoptrarna sett honom? De flög över området. Och där fanns också drönare. Nu blev det en hotellanställd som skickades ut till slut för att se vad det var som låg där. Hade Michael Mosley bara haft med sig sin mobil hade han kanske överlevt. 

14:04

Obduktionen visar att han dog omkring två och en halv timme efter att han hade gett sig av på promenad. Han dog kring fyra på eftermiddagen efter att han hade gett sig iväg vid halvtvå från de han hade sällskap med vid en badstrand. Temperaturen var kring 40 grader under dagen. Han överskattade sina krafter helt klart. Synstörningar, yrsel och förvirring drabbas kroppen av vid så hög utomhustemperatur. Det hände uppenbarligen Michael Mosley innan han kollapsade.  


Här är det äkta paret som jobbade så bra ihop sedan de gifte sig 1987. Ett så sorgligt slut för en av dem. De hade fyra barn tillsammans, som också deltog i sökandet efter sin pappa. 

lördag 8 juni 2024

Tom Hanks tror på USA

Tom Hanks är oroad över att Trump kan bli president igen i år, men han är inte så oroad för USA som land på längre sikt. Klokt sagt för det gäller alltid att arbeta ihop alla stora visioner med den praktiska vardagen. Så är det för alla människor och länder. Och alla människor och länder går fel ibland. Men USA är på väg mot något bättre. Det tror Tom Hanks. 

Han menar att det stämmer som står i deras konstitution att de är på väg mot en "more perfect union". Han tror på både USA och Västvärlden eftersom länderna är demokratier. Och det gör att de kommer att utvecklas mot bättre samhällen. Han är en god människa denne man, som har tilltro till mänskligheten. Det har jag också även om det kan se mörkt ut ibland. Miljoner människor dog strax innan jag föddes, för att de trodde på en frihet som alltid borde finnas på denna jord. 

Om jag själv fick frågan om jag är orolig för Sveriges framtid. Skulle jag svara likadant. Visst oroad på kort sikt, men människor är kloka och på lång sikt är det ingen fara. Men som alltid måste en del människor dö innan det blir någon bättring. Särskilt ungdomar som dras till den mörka sidan av tillvaron.

Jag läser just nu boken "Lady Almina och verklighetens Downton Abbey". Det är en enda lång berättelse om elände och om hur många miljoner unga män som dog i första världskriget. Samtidigt som det pågick stora fester i slott och herresäten. Men lady Almina tog hand om sårade soldater i sitt Highclere Castle som Downton Abbey heter på riktigt. Hon gjorde om detta herresäte till ett sjukhus för vård och eftervård av de sårade och granatchockade ungdomarna. Gav dem den bästa maten och omvårdnaden. Den femte earlen av Carnarvon var den som fann Tutankhamons grav i Egypten 1922. Det var lady Alminas man.

"Jag hade ingenting att erbjuda någon utom min egen förvirring". Det sade författaren Jack Kerouac. Han föddes just 1922 och levde till 1969. Så känns det även för dagens ungdom. Nu när det har gått snart 80 år sedan det senaste världskriget. Men hav tröst. Allt passerar. Det gäller bara att klara av tonåren och en bit till. Det är härligt att bli gammal för då har man gått igenom så mycket och klarat av det. Det är min egen sanning. 



fredag 7 juni 2024

Den blomstertid nu kommer...

 Som vanligt blommar det i trädgården. Det var så varmt 27 grader att tiden blev ihoptryckt och allt slog ut nästan samtidigt, men nu får vi njuta lite längre för det är mer än tio grader kallare. Snart slår också jasmin och pioner ut. Och det blir gott om hallon och körsbär i år. Plus äpplen och päron också. Allt planterat av mig och Olle (som dog för snart tio år sedan) förutom de härdiga vita rosorna som har funnits här längre än vi. Och äpplet transparent blanche som fanns här redan då 1987 när vi flyttade hit.

PS. Olle skulle ha fyllt 67 år i dag. DS.

Rododenron är större än vanligt. De båda sorterna har haft bra förutsättningar i år. 

Den här rosen är gammaldags doftande och har många namn som skärgårdsros, midsommarros, Finlands vita ros och roslagsros. 
 


torsdag 6 juni 2024

Kan vi få tillbaka det gamla Sverige?

 Det är ständigt dessa skjutningar och dessa mord, som drabbar inte bara de närmast berörda utan oss alla som tar del av detta i nyheterna. Därför slutar en del att ta del av dessa och gömmer sig bakom sina ägodelar och stoppar sina huvuden i sanden. En gammal metod som är praktisk. Eller så kan man ägna sig åt att be eller meditera för att försöka förmå några osynliga makter att hjälpa till med att ändra på världen. 

Ingen av dessa metoder är dock tillförlitliga utan det gäller att placera de 300 gängkriminella som finns på Hisingen inom lås och bom. Polisen vet vilka de är. Så har de sagt. Problemet är dock att det finns massor med 13-15-åringar som vill ta deras plats. Hur kan en barngeneration ha gått så snett? 

Det finns en afghan som togs nu av Säpo när han klev av på Arlanda. Han är en man från Vimmerby närmare bestämt en afghansk migrant, som har begått terrorbrott och har tänkt att fortsätta med det. Han är född i Jaguri i Afghanistan och invandrade till Sverige 2005. Han är 22 år nu och var då således ett litet barn. 

Människor som han bryr sig inte om den svenska staten eller samhället utan det är de närmaste i släkten som betyder allt. Om de säger att det är det krigiska islam som betyder något för honom, så blir det också så. Övertygelserna är blinda och enkelspåriga. Och det är okej med terrorbrott för att ändra på världen. Om någon som han dör kommer han ju ändå till paradiset. En övertygelse av detta slag har vi inte haft i landet på tusen år för vikingarna trodde ungefär detsamma. Att det var bra att dö som krigare. 

Att få tillbaka Sverige från forna tider går inte. Tiden fungerar inte så. Och föreställningarna hos människor i Sverige visar att det finns många naiva män och kvinnor där ute som är beredda att offra sig för att de nytillkomna ska få allt genast. Det är de allvarliga brotten som till slut kan vända människors sinnen ifrån dessa bedrägliga personer. En muslim mördade, för att han inte skulle vara tillsammans med vita personer. Så tyckte hans mamma. Så då dog kvinnan som bar hans barn i sjunde månaden. Bägge dog när han ströp kvinnan. Ett hedersmord. Han får nu livstids fängelse. 

Det finns ingen religion som är mer krigisk än islam. Så gjorde ju också grundaren Muhammed för att ta makten. Han krigade. Att dessutom påstå att orden i koranen är heliga och inte kan ändras för de kommer direkt från Allah är att säga att denne grundare snodde ihop en ny religion från de gamla, som redan fanns. Men denna nya religion fick inte ändras. För detta var sista gången Allah hörde av sig till människorna. Och islam betyder som bekant underkastelse. Glad Nationaldag på er!


Redan 628 kämpade muslimerna mot judar. Judarna i oasen Khaybar slogs ned, men fick fortsätta leva om de gav 50 procent av allt de producerade till muslimerna. Detta gav prejudikat till den skatt jizya, som otrogna ska betala till erövrarna för beskydd. 



onsdag 5 juni 2024

Rappare lever farligt C Gambino mördad

 Rappare är ofta kriminella samtidigt som de tjänar bra på sina låtar. En sådan var C Gambino som sköts till döds i ett garage i Göteborg i går kväll. Han höll sin identitet hemlig så ingen visste egentligen vem han var. Han tillhörde dock norra gänget i Biskopsgården. Som legat i fejd med södra sedan 2012. Nu berättar alla medier vem det var som sköts istället för att skriva känd rappare. Det är väl bra. Han hette ju inte C Gambino. Han fick en Grammis nyligen som bästa rappare och hade miljontals spelningar på Spotify. Han släppte för en vecka sedan sin sista låt, som hette Sista gång. 

Uppenbarligen så visste de som sköt vem han var. Eller gick han alltid omkring med svart mask och håret dolt? I så fall var han ju lätt igenkännlig. Han hette Karar Ramadan egentligen. Inget slående artistnamn. Aftonbladet har en lång intervju med Jafar Sadik, 28 år, också känd svensk rappare, som numera befinner sig i Ghana och har hittat ut från brottsligheten och de kriminella länkarna. Han är ursprungligen från Somalia och är muslim, men han stal första gången när han var sju år. Han tjänade 30-40 000 i månaden på att sälja hasch som tonåring och har fått diagnosen ADHD numera, men tar ingen medicin. Uppenbarligen är det bra att flytta från Sverige. Det tycker Jafar Sadik, Jaffar Byn, numera JB också, men det fungerade inte tidigare för honom. Och nu är det för sent för C Gambino. Han blev 26 år. 


Den här bilden är så mörk att jag först trodde det var ett vapen han höll i, men det är den Grammis C Gambino fick i maj. Nu är han skjuten och mördad. 


tisdag 4 juni 2024

Journalistförbundet bakom bordellövergrepp i fastighet

Det är en stor skandal att Journalistförbundet inte ha kunnat få bort de prostituerade från sin fastighet i Solna på nästan tio år.  Så länge har övergreppen mot unga flickor fått pågå där. Jag visste att det fanns en särskild kö för journalister för det har det funnits i många år. Då kunde man få en lägenhet också inne i stan för Journalistförbundet ägde hus där tillsammans med PP Pension. 

Men vem vill bo i ett hus där det på bottenvåningen finns en bordell i form av ett hotell? Jag ställde mig aldrig i kö där så jag har sluppit denna bordell. Det är organiserad brottslighet, som har tagit sig in i Solna där det också bor profilerade journalister. Men varför ska man kacka i eget bo, som det brukar heta? Ingen journalist verkar ha avslöjat att denna bordell finns. Det är genom krypterade tjänster på Whatsapp som sexköparna kan få kontakt. Det är ofta hallickar från Östeuropa som placerar "sina" flickor där. 

Nu har dock tidningen Journalisten vaknat och skriver om detta när det är avslöjat. 



Mila är placerad här av sin hallick. Hon kommer från Östeuropa. Det är lagligt att sälja sexuella tjänster, men köparen begår ett brott mot dessa flickor. 

måndag 3 juni 2024

Ska du rösta lille vän?

 I Sverige röstade 2019 55 procent i EU-valet. Det var fler röstande än genomsnittet i EU. Men ändå ganska lite om man jämför med hur många som röstar i riksdagsval. EU känns som en stor koloss och där sitter mest grupper som är konservativa och inte vänstersocialistiska. 

Hela Europa går mot mer konservativa tider och sverigedemokraternas valfilm speglar ett Europa som är som förut, ett trevligt ställe där folk mår bra. Så framstod inte Jimmie Åkesson tidigare utan då påtalade han problemen i Sverige. Numera så behövs det inte för alla har sett dem. Mitt Europa bygger murar heter valfilmen. Mer än så behövs inte sägas. 

Europa har fått nog av inflytande från länder som inte tillhör Europa. Trenden är konservativ. Det känns skönt tycker jag som är pensionär och aldrig har upplevt så många mord, gängkrig och våld mot kvinnor och bedrägerier som nu i Sverige. De hårdare tagen är på gång från samhället. Människor som inte vill anpassa sig utan leva av brott i Sverige ska utvisas om det går. Kriminaliteten är viktigast som fråga för mig. Men inte i länder utanför Sverige för där är socialt utanförskap och kampen mot fattigdom viktigast. Men det kanske är lite liknande frågor. Det ena skapar det andra. 

I Sverige har SVT lyckats med klimatfrågan, genom sina kampanjer. Klimatet är viktigast för svenska medborgare. Nästan 60 procent av svenskarna tycker så, medan bara 27 procent av andra medborgare i EU menar detsamma. Gå gärna och rösta fast vi som land inte betyder så mycket. Det bor kring 500 miljoner i EU så vi svenskar är en liten grupp i jämförelse. Det är det här veckan det avgörs med sista valdag på söndag den 9 juni. 


Så här ser det ut i EU epp är störst och mörkblått medan s&d är rött och nummer två som grupp. 



lördag 1 juni 2024

1,1 miljarder kronor till kriminella på ett halvår

 Ofattbart hur rika vi svenskar är eftersom kriminella har kommit över 1,1 miljarder kronor från vanliga svenskar genom bankbedrägerier och det bara under andra halvåret 2023. Detta är de högst uppmätta bedrägerierna under ett halvår. Men fortfarande så blir jag förundrad över att det kan finns så mycket pengar att råna mest äldre på. Det är framför allt personer över 60 år som är utsatta konstaterar Finansinspektionen. 

Nu vill Finansinspektionen ha en skärpt lagstiftning som skyddar konsumenterna. EU arbetar också med att ta fram denna sorts lagstiftning. Bankerna och olika betaltjänster ska också arbeta med detta. Människor som inte har många kronor på banken och inte använder internet till olika köp utan lever som de alltid har gjort. Sparsamt och enkelt. Dessa människor råkar inte ut för bedrägerier. Det är att allt ska gå över internet som är boven. 

Om människor dessutom är alerta och inte lättlurade så går det inte att få fram pengar från dem. Men det som hände andra halvåret 2023 är rekord då förstås och tre gånger mer än vad som rånades över elektroniska system från människor andra halvåret 2020. Två tredjedelar av dessa bedrägerier gäller social manipulation. Det behövs också en reglering för att motverka och försvåra en manipulering av mobil- och telefonnummer. Det betyder att det kan se ut som om det är banken som ringer, när det inte alls är det. 

Här skrev jag tidigare om ett bedrägeriförsök i min vänkrets. Den personen gick inte på det. Men tyvärr så går kvinnor på detta fortfarande. Här i Älta gick en kvinna i 80-årsåldern nu på detta knep.