torsdag 14 maj 2015

Eländet i Sverige

I lilla Årjäng i Värmland bråkar tiggarna för nu är de två gäng, som slåss om platserna. Och detta i ett samhälle med drygt 3 000 invånare. Sara Oscarsson har följt asylsökande och bott med dem under fem dagar i Söderhamn i Hälsingland berättade hon i morse på TV4. Här kan ni läsa om hennes upplevelser. Det bestående intrycket är att de lever parallella liv med vanliga svenskar utan beröringspunkter. Jo det finns getton i Sverige. Det gick dock att klara sig på 71 kronor per dag för henne. 

Så har vi Alina-Elena som får betala ytterligare 43 800 kronor för vården av hennes nyfödda dotter. Hon har redan betalat drygt 32 000 kronor för sin vistelse på BB i närheten av Luleå i början av december. Hon är från Rumänien, men har aldrig arbetat och betalat skatt så därför finns hon inte inne i samhällssystemet. Och har inte något EU-kort, där det framgår att hon är medborgare i EU, och har rätt till sjukvård. Den förra fakturan betalades med hjälp av en insamling. Nu sitter hon återigen och tigger utanför Ica Kvantum i Luleå.

Stora Hotellet i Nybro ska bli asylboende med 160 platser. I Nybro bor det nästan 13 000 invånare. I Borgholm och Mörbylånga ska det bli två nya asylboenden med plats för sammanlagt 234 asylsökande. Migrationsverket vill ha sjutton nya asylboende i Skåne och åtta i Blekinge. Det blir kring 2 000 platser sammanlagt om det hela går i lås. Intäkterna kommer att ligga på cirka 20 miljoner i månaden för de som anordnar dessa boenden. 

I Småland pågår bluffar mot äldre så att de blir av med ägodelar och pengar. Det är växlingstrick och tjuvar som tränger sig in i lägenheter och vill sälja vykort samt vill ge en "gåva" utomhus och samtidigt stjäls människors smycken och pengar. Ha dörrarna låsta även dagtid på små orter, var försiktig och inte för snäll menar polisen. Bäst är att inte ha guldsmycken på kroppen. De kan försvinna. Tyvärr. En tjuvliga från Litauen är fast och dömd av Eksjö tingsrätt och de fyra männen ska utvisas efter avtjänat straff.
Som kontrast till det mänskliga eländet
ger jag er här slånbärsblommor i all sin prakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar