fredag 29 maj 2015

Regeringen klarar inte att regera

UPPDATERAT
Tyvärr har vi en mycket svag regering, som inte begriper hur det går till att regera i Sverige. De nästan kuppar igenom beslut, som erkännandet av Palestina som stat och avskaffandet av valfriheten i vården, Bostadsministern Mehmet Kaplan (mp) får också kritik för att han tillsatte en samordnare med siktet på att lägga ned Bromma flygplats utan att invänta riksdagen.

Statsminister Stefan Löfvens regering planeras att nästa vecka kritiseras i KU och detta kommer att ske över blockgränserna, vilket är mycket ovanligt. Väljarna börjar snart längta efter en riktig regering, som vet hur man bär sig åt i Sverige, där all makt ska utgå från folket, vilket representeras av riksdagen. Sverigedemokraterna vill också kritisera statsministern för att han inte avgick när han hade förlorat budgetomröstningen. Han hade lovat att göra detta.

I dag inleds socialdemokraternas partikongress, samtidigt som senaste opinionsundersökningen visar att regeringspartierna bara har stöd av 32,5 procent av väljarna.
17:17
Löfven vill absolut uppnå sitt arbetslöshetsmål år 2020: Sverige ska vara bäst i EU. Vi ska ha lägst arbetslöshet. Han får väl kolla hur Rumänien gör. De har lägre arbetslöshet än Sverige. Det hade de inte i början av 2000-talet.
30.5.2015
Statsminister Stefan Löfven framträder i dag i TV4 och säger att det måste bli lättare att bli av med illegala bosättningar. Det måste till ett enklare förfarande, för att kunna vräka tiggare som bygger kåkstäder. Samtidigt kommer siffror på att det är jämnt skägg mellan oppositionen och regeringen. Väljarstödet är på samma nivå som 2010 för regeringen. Mycket lågt således. 
2.6.2015
I dag får regeringen svidande kritik av KU, konstitutionsutskottet, på ett sätt som måste kallas för unikt. Det är ett enigt utskott som prickar regeringen i tio punkter. Det gäller det fria vårdvalet, erkännandet av Palestina, Bromma flygplats och frysningen av förbifart Stockholm bland andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar