onsdag 20 maj 2015

Vanvårdat djur i tiggarläger

Ett vanvårdat får hittades i lägret med EU-migranter i norra Malmö på Singelgatan. Det misstänks stulet. Djur har också slaktats i närheten. Polisen hittade ull och fårben. Denna skamfläck är fortfarande kvar precis som lägret på Industrigatan, eftersom jurister har överklagat, när det skulle tas bort. Man väntar nu på att länsstyrelsen ska säga sitt om lägren. Det kan dröja till hösten. 

Miljöbalken har använts av jurister, för att hävda att lägret på Industrigatan har besittningsrätt till marken. Annars skulle det ha varit borta den 27 april. Det är en skandal att detta får vara kvar och att både människor och djur far illa. Fåret hittades av polisen på Singelgatan vid en rutinkontroll. Det var bundet och stod i sin egen avföring i ett förråd som var kring en kvadratmeter stort. Det togs om hand av djurambulansen och gavs vatten och mat, vilket det inte hade.

Malmö stad anser att de måste invänta beskedet från länsstyrelsen. Till dess är politikerna bakbundna. Naturligtvis skulle de ha kunnat hävda direkt att det inte finns någon besittningsrätt till marken för lägren har inget avtal med markägaren, men det vågar inte politikerna. Det är känsligt att vräka tiggare från EU. Föreningen som har överklagat rivningen av lägret på Industrigatan menar att alla jordens folk har rätt att slå sig ned i Sverige. Lägret på Singelgatan i norra Malmö skulle ha varit borta den 21 april, men ingen fanns i lägret när kronofogden skulle avhysa dem. Så det står kvar och invånarna bor där fortfarande. 

Kommunalråden som styr Malmö kommer från socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern.

Fåret var instängt i ett förråd och stod i sin egen avföring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar