söndag 17 maj 2015

Socialdemokraterna rasar

UPPDATERAT
Det är ingen nyhet egentligen. För socialdemokraterna har aldrig återhämtat sig under detta år. Blocken är jämnstora och om det vore val idag skulle situationen var sådan att man inte visste vem som skulle vinna nu igen. Vi har ett splittrat land. Det sågas sönder mer och mer för varje dag. Tyvärr. 

Men detta är rent politiskt och vad som betyder något är vad folket gör bortom politiken. Så har jag tyckt under mitt liv och gör det fortfarande. Och folket vill inte ha den politik som nu förs. Det finns en stor diskrepans mellan vad som muttras om i stugorna och vad riksdagspolitiken håller på med. Men denna skillnad finns säkerligen alltid. Det är olika världar. Tillsammans med sverigedemokraterna har de borgerliga partierna en absolut majoritet.
10:26
Här säger Li Bennich-Björkman professor vid Uppsala universitet att det numera är mer accepterat än någonsin att säga att man stödjer detta parti. De andra partierna måste tala mer om dessa frågor, säger hon. 

10:44
För övrigt verkar de asylsökande själva ha insett att det inte är någon större idé att bege sig till Sverige. Kanske var det att de forslades ut i skogarna i norr, som gjorde att strömmen av människor avtog. Flyktingar från Mellanöstern eller Afrika vill inte bo i skogen. Nedan statistik från Migrationsverket. Klicka en gång på bilden så blir den större.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar