måndag 11 maj 2015

Jag såg inte partiledardebatten

UPPDATERAT
Det är ganska meningslöst att höra partiledarna nu när det inte ens har gått ett år sedan valet. Att SVT:s Agenda kör dem ändå är väl för att få upp sina egna tittarsiffror. Och att mp:s Åsa Romson uttalar sig bortitok fel om saker och ting är ingen överraskning. Att hon inte kan hålla ordning på att det enbart har dött några tusen på väg över Medelhavet, en resa de frivilligt gav sig in i, för att få det bättre innanför EU:s murar. Att hon då jämför detta med de mördade i koncentrationsläger som uppgick till sex miljoner under andra världskriget och att hon dessutom två gånger kallar en del av dessa för det inkorrekta "zigenare" istället för romer. Ja, det är som sagt inte förvånande. 
En tillfällig besökare i Ekerö. Den hade rymt från en cirkus.

Miljöpartiet är långt bortitok och har varit det länge. Jag tyckte det var roligt första gången de kom in i riksdagen och rörde om lite i grytan, men tyvärr har de inte utvecklats sedan dess. Partiledarna har inget ansvar för vad de säger året efter valet. De borde inte ställa upp på debatter tycker jag, utan jobba med riksdagsarbetet. Och hålla tyst lite längre. Det räcker så gott med de olika budgeterna. Det går ändå inte att känna igen sig längre riktigt i Sverige, där de som är längst ned på botten sätter agendan, de kriminella och de utslagna. För vi orkar inte med att se problemen och verkligheten som den är. Och särskilt inte partiledarna, som hellre ägnar sig åt det stackars Afrika och det stackars Mellanöstern och att vi måste ta hand om dem alla. De 50 miljonerna som är på flykt.

Det är enklare att befinna sig på andra sidan Medelhavet i debatten än att ta itu med de inrikespolitiska problemen med våldsbrott och eldhärjade bilar. Det är vardagsmat numera, inte ens värt att nämna knappt i nyhetsrapporteringen. Det är följderna av att vi blir fler och att det inte finns en integrationspolitik värd namnet. Det hinns inte med helt enkelt. Alla får lida av detta, både gamla och nya svenskar. Annars kan man hålla upp ett finger i valvinden i Båstad och se hur det gick. Det nya valresultatet från helgen låter det regionala Bjärepartiet ta många platser plus att sverigedemokraterna går framåt och att moderaterna backade. Allt jämfört med valet 2010. Men det var ju väldigt längesedan. 
12.5.2015
I dag kräver Bertil Torekull att Åsa Romson ska avgå. Nä, låt henne sitta kvar. Ingen har väl längre några förväntningar på partiledare eller vice statsministrar. Det enda som hjälper är ett nytt val och det lär nog inte dröja så länge. Tänk att som Åsa vara drygt 40 år och så barnslig och omogen att hon inte kan annat än att låta känslorna ta över och säga dessa grodor. Men som sagt vi har inga statsmän eller -kvinnor längre i det här landet. Inte så långt ögat når. Det krävs en stor omgörning först.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar