måndag 18 maj 2015

Här sparkas svenskarna ut

UPPDATERAT
I Millmark center utanför Torsby i Värmland ska hyresgäster sparkas ut för att ge plats åt asylsökande. Det är ett tiotal hyresgäster som ska ut och istället ge plats åt 144 nya asylsökande. Den nye ägaren Erik Jonsson vill göra verksamheten lönsam, vilket den inte är i dag, säger han. Annars är han också bilhandlare. Och där har han överskott som han vill återinvestera.

Han bryr sig inte om invandrare säger de nuvarande hyresgästerna, men han kan komma att få in en och en halv miljon kronor på de nya hyresgästerna per månad. Och själv säger han att de nuvarande lägenheterna är alldeles för stora. Självklart går det inte att tjäna lika mycket pengar på de nuvarande tio hyresgästerna, som på nya svenskar. Och Erik Jonsson är så snäll att han säger att de som flyttar inom en månad får betalt för det också. Kan bero av att han har tre månaders uppsägningstid av nuvarande hyresgäster. Den tidigare ägaren försökte också omvandla detta till asylförläggning, men fick nej av Migrationsverket, men nu är läget ett annat.

19:00
Och på motellet Vida Vättern har de asylsökande så tråkigt att de har börjat hungerstrejka. Det är visserligen naturskönt, men det finns ingenting att göra. De högutbildade asylanterna vill jobba. Jo vi vet att integrationen inte fungerar. Det kommer helt enkelt för många flyende arbetssugna till landet. Det är som att bo i ett fängelse, säger Ahmed från Syrien. Motell Vida Vättern skryter annars med att där finns allt för att sätta guldkant på tillvaron, men boende har de inte till oss vanliga dödliga, allt är uppbokat året ut. Av asylanter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar