fredag 8 maj 2015

Hedern ska upprätthållas

UPPDATERAT
En kvinna är svårt knivskuren på gatan utanför kommunhuset i Tidaholm nu på förmiddagen. Polisen har gått ut med att det är ett hedersbrott så att inte människorna tror att det är en vettvilling, som ger sig på vem som helst. I det här fallet lär det vara hans fru.

Klart att han är en vettvilling i vilket fall. Vem är så knäpp att den tror att den måste upprätthålla hedern genom att ta död på sin fru? Men det här är motivet säger polisen, så mannen har ett motiv, och är inte en psykiskt sjuk människa. Personligen tycker jag nog att om föreställningar i huvudet på en man gör att han måste ta död på sin fru med kniv så är det nog något vansinnigt över detta. Kvinnan är som sagt svårt skadad, knivhuggen i bröstet och i magen. Vi lär få höra ifall hon överlever eller om detta blir ett hedersmord. Något som borde kallas vettvillingsmord det också.

Här skriver polisen om detta. 
16:21
Paret har bott i Tidaholm under något år och har sannolikt gemensamma barn. Plus att de är gifta. Polisen är inte säker eftersom kvinnans identitet inte är fastställd. Kvinnan vårdas för livshotande skador. Hon var på väg till socialkontoret när hon blev överfallen.
11.5.2015
I dag hålls häktningsförhandling mot den 37-årige mannen. Han har medgett vad som faktiskt hände.
12.5.2015
Mannen är häktad och brottet ska ha berott av att kvinnan ville skiljas. Nu förnekar polisen att det handlar om heder, vilket sades tidigare till flera medier. 
8.2.2016
Jag såg att någon från USA gick in på det här och jag har inte uppdaterat att han blev dömd för mordförsök till 10 års fängelse och utvisning. Detta hände i november förra året. Hon fick 40 knivhugg. Hur kan man överleva det? Måste ha varit skyddsänglarna som såg hur illa den här mannen gjorde och som beskyddade den svaga kvinnan. Här skriver Expressen att det till och med var 42 knivhugg.
Här sitter mannen på kvinnan och ingen vågar ingripa.
Det tog 20 minuter för polisen att komma.
Ingen polis i Tidaholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar