söndag 10 maj 2015

Kalla fakta granskar tiggeriet

UPPDATERAT
Äntligen någon som går bakom alla föreställningar om hur synd det är om de fattiga från Rumänien och Bulgarien, som kommer hit och tigger. Som nation behöver vi granska våra inbyggda kulturella kristna medmänskliga antaganden kring de som sitter på gatan och tigger. Kallar fakta verkar ha gjort det. 

De säger att de granskar den kriminella verksamhet, som drabbar de allra mest utsatta. Med dold kamera avslöjar de den brutala verklighet, som döljer sig bakom misären på gatan. Det är på tiden att någon gör så och att det inte bara blir lösa antaganden som ligger till grund för hur Sverige som land hanterar problemet med tiggarna, som har ökat lavinartat sedan förra året. Att vi är så hjärtnupna gör att vi inte ser det som pågår i verkligheten. Jag hoppas att vi får en ny bild av dessa fakta och inte behöver vara kvar i "tycka-synd-om-syndromet", som gör att vi ser ned på tiggarna och behandlar dessa som barn.

12.5.2015
Här kan ni läsa om tiggaren som tvingas tigga och blir slagen om han inte gör sitt och dessutom lämnar ifrån sig alla pengar. Titta på programmet som bevisar att brott begås. 
22:00
Programmet visade att människor behandlas som slavar. Sorin som hade en missbildad hand tvingades av en liga att tigga. Han hade försökt att komma ifrån den, men de hittade honom snart igen. Han hade körts till Italien av ligan för att tigga förut och när han blev räddad av TV4 till en svensk hjälporganisation i Rumänien blev han senare erbjuden att köras till Frankrike. Då kunde han tacka nej. Men ska det vara så att det inte finns någon annan hjälp än genom TV4 och svenska hjälporganisationer? De kan inte rädda fler än enstaka. Det är så trist att slaveriet är tillbaka i Europa igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar