tisdag 17 november 2015

Terroristerna offer enligt utrikesminister Wallström

UPPDATERAT
Hon tyckte i SVT i lördags att "inte minst palestinierna ser att det finns ingen framtid för oss. Vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld." I går så hade Rapport med att Israel hade reagerat starkt på detta uttalande och kallat upp den svenske ambassadören i Israel. Man förväntade sig då som tittare att få se uttalandet eftersom det hade sänts i SVT, men då hänvisade programledaren till SVT:s arkiv. Märkligt. Att en utrikesminister uttrycker sig med ord som "framtid för oss" och att "vi måste" är mycket underligt när hon talar om ett annat folk i Mellanöstern. Hon identifierar sig tydligen som palestinier. 

Det är inte så att fattigdom eller andra svårigheter i livet gör att man blir terrorist. I så fall skulle världen vara befolkad av våldsamma terrorister. Det är den inte. Utrikesminister Wallström har fått sin uppfattning från 70-talet då det pågick befrielsekamper i olika delar av världen. Socialdemokratin har stått på folkens sida mot dessa diktatorer, men världen ser inte längre ut så. Utrikesministern har inte förstått att Mellanöstern nu är i ett nytt skede. Och att där är terrorn inte ett vapen mot en diktator utan ett sätt att få folken där att underkasta sig ett religiöst kalifat. Inte heller Putin i Ryssland har förstått detta utan han stöder Assad i Syrien.
Så här såg terroristen ut
som kom över Grekland
till stadion i Paris.
Hans ögon har ingen själ.

Vad som behövs är en inre omvandling av dessa båda makthavares föreställningar. De har inte förstått att dessa människor är indragna i ett sekttänkande. Att Mellanöstern är ett särskilt besvärligt ställe på jorden, där kollisionen mellan religioner har pågått i något tusental år. Det är när vi andra ser det utifrån mycket svårt att begripa att inre föreställningar ska kunna göra att tre olika religioner står mot varandra där. Mänskligheten behöver gå förbi föreställningen att Gud eller Allah är den som styr allt. Rapport visade däremot när den terrorist som anses vara hjärnan bakom attentaten i Paris körde runt med stympade kroppar bakom sin bil. Han skröt över detta. Och sade att de ska "råna hela Damaskus" "om Allah vill" och han sade också att förr drog han "jetskis och motorcyklar" bakom bilen. Nu fick han "släpa otrogna".

Det här visar att dessa män bara är kriminella idioter, som måste stoppas. Det är förfärligt att världen tillåter detta att fortsätta. Och särskilt då Mellanöstern, som skulle kunna sätta stopp för detta. De är inte religiösa. De är psykopater totalt utan moral. De har förverkat sin rätt att leva i vår värld. De är förbrytare och behöver tas bort från denna jord. Eller vad tycker utrikesminister Wallström om detta? Jo det vet vi redan. De är offer. Stackars terrorister! De behöver utbildning och jobb, sade hon. Stackars naiva människa.
12:50
Hos president Putin har nu polletten trillat ned sedan det är helt klart att det ryska flygplan som störtade i Egypten blev offer för en bomb ombord. Det är utlovat 50 miljoner US-dollar till den som kan lämna upplysningar om vilka som har utfört detta terrordåd. Och Sverige går in med militär hjälp till Frankrike. Försvarsministern tycker det är självklart att hjälpa till nu när Frankrike befinner sig i krig.
18.11.2015
Och det pågår en aktion i Saint-Denis i Paris. En kvinnlig självmordsbombare död. Hoppas att de får tag i nedanstående galning. Två andra sägs vara döda och tre är anhållna.
9:34
Två döda säger Sky News och fyra poliser skadade plus fem misstänkta anhållna. Fortfarande anses fler terrorister finnas i en lägenhet. Polisaktionen pågår.
11:58
Polisen ingripande är avslutat och de kom precis i tid för att förhindra en ny attack från terrorister. Sammanlagt sju misstänkta anhållna, tre från lägenheten där en kvinna sprängde sig och en annan sköts ihjäl. En polishund har blivit skjuten och dött. Hon hette Diesel och blev sju år. Hon var först in i lägenheten med terrorister.
Skärmavbild ur filmen Rapport visade.
Terroristen Abdelhamid Abaaoud har valt att bli ond.1 kommentar:

  1. "Hans ögon har ingen själ"
    Så bra uttryckt Ann Helena! Jag ser det också.

    SvaraRadera