fredag 20 november 2015

Boliden terrornäste

UPPDATERAT
Mellan 6-8 personer togs in till förhör hos polisen i Skellefteå efter att man hade upptäckt den efterspanade terroristen Mutar Muthann Majid i Boliden. Det var en privatperson som ringde eftersom hon hade sett någon som liknade terroristen på en buss. Två personer togs ur den lägenhet där Majid bodde som asylsökande efter att en säkerhetsstyrka bevakat lägenheten i närmare en timme innan någon öppnade. 

Det bor kring 350 flyktingar i ett samhälle på 1 600 personer. De flesta från Irak och Somalia. Tre ställen i Boliden fick besök av polisen i går. Det enda Boliden var känt för förr i tiden var att det fanns en gruva. Numera för efterspanade terrorister som bor kring Röda Torget. Enligt polisen så var det en kombination av inre spaning och tips från allmänheten som medförde gripandet. Majid hade påstått att han var från Bagdad, men han pratade inte alls så enligt grannarna.

Expressen och Aftonbladet har helt olika bilder av terroristen. I Aftonbladet är han sur och säger aldrig hej, men i Expressen hejar han alltid, spelar bordtennis samt dricker alkohol och går inte i moskén. Han lär ha befunnit sig här i några veckor. Det var europeiska säkerhetstjänster som såg ett mönster i krypterad information från Mellanöstern till Europa och detta medförde att Sverige tipsades.

I det senaste valet 2014 röstade drygt 58 procent på socialdemokraterna och nästan 9 procent på vänsterpartiet i Boliden.
4.5.2016
Den misstänkte terroristen hade begärt en miljon i skadestånd, men fick 12 000 kronor vilket JK bestämde i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar