lördag 21 november 2015

Terroristen är oskyldig

Jodå det vet massmedierna för de har pratat med hans mamma och pappa och med kompisen som han flydde med från IS. Ingen vet riktigt i nuläget vilket som är sant. Eller varför Säpo ingrep mot honom, men det är gammal tradition att frita brottslingar inom medierna. De som lyckas göra detta blir hjältar. Det är vår innebyggda hellre fria än fälla-tradition, som vi har i Sverige. Det går inte att vänta på att rättsväsendet ska göra sitt. Nej terroristen Moder Mothanna Magid är oskyldig. 

Också GW Persson uttalar sig om detta precis som han gör om allt och som han gjorde i fallet Lisa Holm. Där var det misstänkt lite bevis tyckte han. I andra länder skulle man låta polisen och Säpo göra jobbet, men inte i Sverige. Det finns en gammal tradition som säger att polisen är som Kling och Klang och länsman är det roligt att dra vid näsan. Det finns fortfarande en motsättning mellan bönder och överhet i Sverige och bönderna gillar att ha rätt.

Jag vet inte om terroristen är oskyldig eller om hans mamma, pappa eller kompisen har rätt. Världen är upp-och-ned sedan länge och ingenting är längre precis som det ser ut. Men många familjer har blivit överraskade när deras lille snälle pojke och underbara flicka har visat sig vara något annat än de trodde. Och omvändelsen till terror kan gå fort. Det behöver inte ta mer än ett halvår. Den kvinnliga terroristen som dog i Paris var kusin till huvudskurken Abdelhamid Abbaoud. 

Samtidigt förklarar FN krig mot IS. Och i Belgien ligger numera terrornivån på den högsta. Världen har blivit totalt svart och vit på en vecka. Nu är gränsen nådd. IS är detsamma som Hitler i nuläget. Och då kan det förstås hända att en och annan oskyldig dras med i kriget.
4.5.2016
Han begärde sedan en miljon i skadestånd eftersom han hade pekats ut oskyldigt och lidit men av detta, men han fick 12 000 kronor bestämde JK i dag

1 kommentar:

  1. Intill dess att man är dömd för ett brott bör man ändå anses oskyldig ...

    SvaraRadera