fredag 20 november 2015

Kring 3 000 nya terrorister beredda i Storbritannien


Terrorister har bevisat sin närvaro inte bara i Frankrike utan också i Sverige. Storbritannien kan stå på tur. Denna vecka rensades ett av lägren vid franska kusten. Flyktingar försökte smuggla ombord asylsökande i bilar som är registrerade i England och det fanns risk för fler terrorister. Dörrarna till vårt land står fortfarande öppna med flyktingar som numera inte får plats inomhus utan får sova utomhus i kylan. 


Men strömmen till Sverige är inte stoppad i andra EU-länder. Vi lär få ta emot också fler terrorister innan detta tar en ände. Från Afghanistan, ett land som inte befinner sig i krig, har flyktingströmmen ökat med 758 procent sedan förra året till Sverige. Från Irak kommer 513 procent fler i år än förra året.

EU misslyckades med att rapportera att terroristen Abdelhamid Abaaoud hade passerat Grekland. Ingen information alls kom om detta till Frankrike innan terrorattentaten förra fredagen. Europa har en skuld till Frankrike och EU behöver börja om med att organisera sig och att försvara sig, säger inrikesministern Bernard Cazeneuve. 

Europas gränser är vidöppna fortfarande och EU kan inte hålla sina egna överenskommelser. Till Frankrike har 800 000 flyktingar strömmat in okontrollerat. Till Tyskland kring en miljon. Till Sverige till dags dato omkring 200 000 i år. Bland dem således flera eftersökta terrorister. Hur många finns det då i hela Europa? I Storbritannien enbart sägs 3 000 islamister vara beredda att gå till attack. London och Manchester är städer som har flest påtänkta terrorister. De sägs ofta ha mentala problem. Ett planerat attentat av IS var mot drottning Elizabeth av England när 70-årsdagen av segern över Japan och andra världskrigets slut firades i augusti i år. Säkerhetstjänsten MI5 lyckades avvärja detta.

Här kan ni läsa om Magnus Norells bok Kalifatets återkomst. Om hur svårt det har varit för västvärlden att begripa tankegångarna hos dessa terrorister. Författaren är statsvetare och terrorforskare och han tog kontakt med ett dussin svenska förlag för att få boken utgiven. Ingen vågade. Han har fått ge ut den själv. Rädslan för att kränka är stor. Det är mycket svårt för myndigheter och styrande att förstå att dessa människor vill ha religionen i centrum av samhället. Islamistiska grupper har fått tolkningsföreträde också i Sverige.


Asylsökande till Sverige månad för månad
under de senaste sex åren.
Bild från Migrationsverket. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar