fredag 13 november 2015

Fler åtgärder behövs mot flyktingar

UPPDATERAT
Migrationsminister Morgan Johansson (s) tror att det behövs ännu fler åtgärder för att minska flyktingströmmen till Sverige. Siffrorna går inte ned utan tvärtom uppåt. Migrationsverket har slutat att uppdatera sina siffror, kanske är de för skrämmande i nuläget. Den senaste siffran rörde sig om drygt 10 000 asylsökande förra veckan. Eftersom det tidigare har sagts att lika många inte sökte asyl utan befann sig i landet antagligen illegalt eller på genomresa så är det kanske kring 20 000 vi nu kan räkna in på en vecka när polisen har mer koll. 

Meningen med det hela är väl att Mellanöstern ska kollapsa ordentligt. Och att människorna som inte flyr därifrån ska ta död på varandra och förstöra länderna så att de inte är beboeliga. Detta i sin tur kommer att påverka hela västra Europa under lång tid. Svårt att begripa vad för slags åtgärder som skulle stoppa flyktingarna från att komma till Sverige. Och inte heller migrationsministern vet detta.

Migrationsverket har larmat om att flyktingarna snart måste sova ute, att det inte ens finns ett tak att lägga dem under. Läget är extremt ansträngt. Det ska bli blåsigt i helgen och det finns en klass 1-varning från SMHI för Skåne. Vintern är snart här. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt har kommit med skarp kritik mot ID-handlingar på färjorna till Sverige, men Morgan Johansson ser detta som en säkerhetsfråga. Man behöver veta vilka som finns på fartygen. Det ska finnas passagerarlistor. Och det går att söka asyl i Tyskland och Danmark. Alla behöver inte komma till Sverige.

Till Slovenien har den senaste månaden kommit kring 200 000 flyktingar som tar vägen över Europa för att komma till bland annat Tyskland och Sverige. Om Tyskland skulle ha tagit emot lika många flyktingar som Sverige har gjort nu per capita skulle det handla om 1,5 miljoner asylsökande i Tyskland. Slovenien har börjat att bygga taggtrådsstängsel mot Krotatien för att ha bättre kontroll på de som kommer in i landet, som har två miljoner invånare.

I går sökte drygt 1 600 asyl i Sverige så siffrorna har inte gått ned. Detta betyder att på en vecka sprängs vallen på 11 000 nya flyktingar i Sverige om det inte går att få stopp på dem. Det går inte i nuläget eftersom de får söka asyl bara de tar sig hit, även om de inte har ID-handlingar. 
17:35
Malmö och Göteborg går på knäna och behöver hjälp. De klarar bara ett dygn till säger dessa båda städer dit mellan 150-200 ensamkommande barn kommer varje dag. Barnen behöver bussas vidare till andra kommuner för ensamkommande. På måndag senast måste det hända något.

Till slut fick vi veta av Migrationsverket att det har kommit över 10 000 nya asylsökande den senaste veckan. Och de berättade också att mellan 800 till 900 behöver sovplatser varje dygn.


Här är flyktingar som uppför sig som om de satt i fängelse
 på Norrbygården i Fagersta.
Tryck på dessa bokstäver och se filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar