torsdag 26 november 2015

Mp kan lämna regeringen

UPPDATERAT
Ifall kraven blir ännu hårdare för att stoppa flyktingarna vid gränsen och införa interneringsläger som kd vill eller om gränsen stängs helt, vilket moderaterna vill. Då säger miljöpartiet att de måste lämna regeringen. I så fall skulle en regeringskris uppstå. 

Detta undveks när miljöpartiet nu gick med på de hårdare regler, som socialdemokraterna krävde av dem, men det var under tvång och en undersökning bland miljöpartister visar att många inte tycker att regeringen tar tillräckligt ansvar. Bara drygt elva procent säger: absolut regeringen gör det, medan övriga procent svarar tveksamt i olika grader eller nej inte alls. Det är Aftonbladet som har gjort undersökningen.

Migrationsverket har två dagar i rad redovisat den senaste veckans siffror för ankommande flyktingar. Asylsökande personer har gått ned med några hundra mellan de båda dagarna: onsdag och torsdag. Det är viktigt för Migrationsverket att redovisa detta. När siffrorna hela tiden steg undvek de att berätta hur det stod till.

Det skulle vara ett politiskt självmord att hoppa av regeringen för miljöpartiet. De har inte en chans att komma tillbaka med någon trovärdighet igen. Och ifall det skulle bli nyval riskerar partiet att utplånas. Att en röst gjorde att de till slut gick med på regeringens paket gör att situationen är mycket osäker och Åsa Romson själv sade att de sitter kvar för att inte något "värre" ska inträffa. Ett dilemma blir ifall inte åtgärderna räcker och flyktingströmmen blir kvar på en hög nivå. De 7 400 som är redovisade i dag av Migrationsverket för den senaste veckan är en mycket hög nivå fortfarande. 
12:08
SVT har tagit reda på att väljarna tycker att det var bra med regeringens åtgärder, men att det var alldeles för sent. Jovisst det var regeringen som reagerade långsammast av alla invaggad i övertygelsen att Sverige var en humanitär stormakt. Och medierna gjorde inte mycket för att ta dem ur den villfarelsen. En sådan här undersökning skulle kunnat ha gjorts tidigare. SVT verkar förvånat över att det massiva stödet för den tidigare politiken är borta. Nä det har inte funnits där på länge.
15:19
Statsminister Stefan Löfven sade i dag på riksdagens frågestund att vi måste ned mycket mer i siffrorna över asylsökande, kraftigt ned, menade han. Det kan tyda på att ännu fler åtgärder måste tas till om inte detta sker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar