torsdag 19 november 2015

Terroristerna enar Sverige

UPPDATERAT
Inrikesminister Anders Ygeman satt i TV i morse. Sverige står på enad fot efter hotet utifrån. Bakom kulisserna har det pågått en förberedelse mot terrorbrott sedan i somras och Sverige är berett på detta krig mot terrorismen. Lagförslag kommer före jul för att kriminalisera vapenbrott, terrorresor och missbruk av pass. Anders Ygeman är också beredd att prata med oppositionen och anser att det inte är en tid nu att stå emot varandra politiskt i partierna utan här måste alla stå enade. Gränsskyddet kommer att vara fortsatt starkt och detta anstränger naturligtvis våra polisresurser. Det betyder att småbrott kommer att ta längre tid att utreda. 

Europa har fått sitt 11 september, som enade USA, det krävdes inte 3 000 offer som den gången utan betydligt färre offer, men Europa är mycket mer sårbart för den hör sortens attentat eftersom vi har gärningsmännen också inom våra gränser. Och det har gjorts så lätt att resa överallt i Europa. Det här är den största utmaningen som mänskligheten har stått inför: att bekämpa en ohelig allians mellan religion och politik. Det är förutom det rena motståndet mot brott också en uppgift att vända hela den syn på mänskligheten, som hittills har delat upp världen i vita skurkar och mörkare heliga män. Något som västvärlden självt har understött genom synen på historien.

En suddig bild ändrar inte världen. 
Inte heller namnet Mutar Muthanna Majid
Terroristen är en uppgift för polisen.
Men vi andra behöver ta itu med världsbilden. 
Den enskilde terroristen är i detta sammanhang inte så intressant utan det är hela konceptet bakom det handlar om. Att världen ska delas upp i de som har rätt och de som har fel på alla nivåer, vilket islamister vill. Detta stadium som vi nu har möjlighet att gå förbi för första gången i mänsklighetens historia eftersom planeten är en enhet rent kommunikationsmässigt. Bara vi inte plottrar bort detta genom att splittra oss själva på hemmaplan. Terroristerna har åstadkommit denna enhet rent fysiskt, som vi nu behöver. Så fungerar världen: tes, antites blir så småningom syntes. Vad vi gör av detta är upp till oss, var och en av oss. Hur vi tänker och hur vi ställer oss till detta. 

Gullandet med islamister är uppenbarligen slut nu på ett politiskt plan. Det var vad som behövdes. Och det var terroristerna som åstadkom detta själva. De måste vara inbäddade i stora fantasier om de tror att världen kommer att vara på deras sida. Om de trodde att dessa brott skulle få resten av världen på deras sida. De är dömda till döden vad de än gör. Och de kommer inte att finna något paradis på andra sidan.
21:16
Visst är det ett fantastiskt land vi bebor eftersom de lyckades gripa den efterspanade terroristen i Boliden i Norrbotten i kväll. Polisen kan om den vill och får lite resurser.
20.11.2015
Mutar Muthanna Majid har befunnit sig här i flera veckor och mellan 6-8 personer greps samtidigt. Ett uppvaknande för den naive statsministern. 
12:38
Så här lär terroristen se ut nu och heta Moder Mothama Magid och vara 22 år. Vilket land han kommer ifrån är osäkert. Så fint det är när världen är en enhet och vi inte vet något om våra medmänniskor. Annars brukar det vara den sociala sammanhållningen som ett lands säkerhet beror av, men det är överspelat nu. Vi är internationella. Han sökte asyl i Märsta och skulle utföra ett terrorattentat i Stockholm. Vilken tur att det inte finns några asylboenden längre i södra Sverige! Boliden ligger kring drygt 60 mil från Stockholm. 

Här skrev jag sedan att terroristen är oskyldig. Innan han blev förklarad att vara det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar