tisdag 24 november 2015

Ryskt plan nedskjutet

UPPDATERAT
Ett ryskt stridsflygplan är nedskjutet nära gränsen till Turkiet. Enligt Turkiet befann sig detta plan inne på turkiskt territorium, men enligt Ryssland var det inte där utan inne på syriskt territorium. Denna del av världen är ständigt orolig och känslig för större oro än tidigare och särskilt då när ett plan blir nedskjutet. Piloterna sågs hoppa i fallskärm innanför gränsen till Syrien. Enligt en militär källa varnades planet, en SU-24, innan det sköts ned. Räddningshelikoptrar syntes över området där piloterna landade. Det pågår strider i området. 
14:40
Putin skräder inte orden: det var ett knivhugg i ryggen att det ryska planet blev nedskjutet och nu ska Turkiet få betala. Den mannen är galen och farlig. Piloterna uppges vara tillfångatagna eller döda. Och Nato kallar in krismöte. 
25.11.2015
En av piloterna överlevde och räddades av den syriska armén medan den andre dödades av jihadister. Den överlevande piloten finns nu på en rysk flygbas. 
26.11.2015
Eftersom den överlevande piloten nekar till att ha blivit varnad av Turkiet innan planet sköts ned har Turkiet publicerat en bandinspelning där man tydligt hör att varningar skickas ut på engelska många gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar