onsdag 13 december 2017

EU kan skrota mångkulturen

UPPDATERAT
Donald Tusk ordförande i Europeiska rådet vill att EU skrotar de tvingande kvoter av flyktingar som intill nu har varit målet. Detta delar EU när länder som Polen, Ungern och Tjeckien vägrar att gå med på kvoter, menar han. Kvoterna infördes 2015 när flyktingströmmen var som störst. Sverige och Tyskland har hela tiden varit för detta. Ungern och Polen har inte tagit emot en enda flykting och Tjeckien har tagit emot tolv flyktingar medan Sverige tänker ta emot fler och fler och 2018 ska de vara 5 000, enligt regeringen. 

I morgon träffas ledarna i EU och då ska detta diskuteras. Förra året ville EU införa ett bötessystem för länder som inte tog emot kvotflyktingar på 250 000 euro per flykting, vilket ger en liten aning om hur mycket varje land tvingas lägga ut för varje kvotflykting. Men denna idé har ännu inte genomförts utan ständigt lagts på is. Men planen har heller inte kunnat skrotas för det skulle uppröra Italien och Grekland, som är hårt ansträngda av flyktingar. Tyskland och Sverige står också helt bakom att hjälpa andra EU-länder.

Konflikten mellan stater inom EU riskerar att bli permanent om inte något görs. EU kan heller inte tvinga stater att göra som EU beslutar. Donald Tusk menar också att EU borde göra mer för flyktingar innan de kommer till Europa. Både i Syrien och i Afrika. I Sverige är mångkulturen ett hedersord och meningen är att vi ska förändra vår befolkning i grunden. Denna idé hängde samman med att judarna inte skulle assimileras i Sverige för då hade Hitler vunnit. De måste få behålla sin särart. Var och en hade rätt till sin kultur hur den än såg ut. 

Denna idé har politikerna i Sverige hela tiden hållit fast vid. Men det har också gett upphov till enklaver inom Sverige nu som har blivit utanförskapsområden, där svenska lagar och ett svenskt sätt att se på saker inte längre gäller. Idén om mångkultur har i vissa stycken gått mycket långt och istället blivit brottslighet och maffialiknande samhällen. Den massinvandring som blev följden av oroligheterna i världen under senare år har gjort att anarkin har brett ut sig och samhället har inte klarat av att mota dettta, vilket i sin tur har drabbat de judar, som skulle skyddas genom Sveriges syn på mångkulturen. Konflikterna i världen har tagit sig in i Sverige.
16:37
De båda som är misstänkta för grov mordbrand mot synagogan i Göteborg, en palestinier som är 21 år och en syrier som är 18 år, är nu häktade på sannolika skäl för denna grova mordbrand. De nekar båda. 
15.12.2017
EU-länderna står lika långt från varandra som före mötet och det blir nu Bulgarien som tar över ordförandeskapet i ministerrådet och som ska försöka lösa motsättningarna om detta. Bulgarien har sagt sig vela koncentrera sig på enighet i frågorna om migration och säkerhet. Bulgarien blev medlemmar för tio år sedan och efter deras halvårsperiod är det Österrike som tar över klubban under resten av 2018. Sverige är inte aktuellt som ledarland förrän 2023.

Synagogan i Göteborg utsattes för ett brandattentat.
En syrier och en palestinier är begärda häktade för detta. 

Häktningsförhandlingen äger rum i eftermiddag.
Båda häktades för grov mordbrand. 
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar