fredag 22 december 2017

Finansministern inser att det inte fungerar med flyktingar

UPPDATERAT
Äntligen har regeringspartiet och Magdalena Andersson (s) insett att vi inte kan ha öppna dörrar in i landet och att det statsministern sade 2015 om att hans land inte bygger murar inte gäller längre. En välfärdsstat kan inte expandera hur fort som helst, säger finansministern. Jo det har varit uppenbart för vanliga medborgare länge och att integrera de som har kommit hit nu är ett långt arbete. Helst skulle finansministern se att flyktingar söker sig till andra länder än Sverige. De nivåer som finns också nu på flyktingmottagandet i Sverige är på bristningsgränsen, som det uppfattades på 80-talet. Men Magdalena Andersson vill inte säga något om siffror där. Men vi kan inte ta emot dem så som vi borde, enligt henne. 

Det finns också en beredskap för ytterligare åtgärder, säger hon, för det går inte att fördela flyktingar i Europa. Det verkar regeringen också ha insett. Fast vi nästa år ska ta emot 5 000 flyktingar enligt EU:s kvotsystem. Sverige är alltid så duktiga! Receptet för integrationen är att fler barn ska växa upp och se föräldrarna arbeta och att fler barnfamiljer ska ha rimliga bostäder och att barn ska gå i skolan och lära sig det de behöver, säger hon. Hon låter som om Sverige har backat tillbaka till 1800-talet. Bitter lärdom för politikerna. Aldrig mer 2015, säger hon också. Här skrev jag i början av 2016 om de baracker som flyktingfamiljer fick bo i på Värmdö. De bor där fortfarande.
12:36
Gustav Fridolin (mp) hoppar upp som en beställd gubbe i lådan och kritiserar finansministern för hennes uttalande om flyktingar. Det är inte regeringens syn, säger han till Svenska Dagbladet. Och så naturligtvis Ulf Bjereld (s) som är den kristne i sammanhanget och ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Snart finns det inga alls som vill ta emot flyktingar menar Fridolin och Bjereld frågar sig vilka länder som kan ge bättre möjligheter än Sverige. Men Magdalena Anderssons omsvängning ligger i linje med vad som händer inför nästa år och valet den 9 september 2018 till riksdagen. Ingen pratar längre om sverigedemokraterna, men de ligger fortfarande på rekordhöga 16 procent och är tredje största parti fortfarande. Det gäller för socialdemokraterna att ta röster. Från vilket parti som helst. 
Så här byggde Värmdö kommun åt barnfamiljer.
De bor sämre på 32 kvm än statarfamiljer gjorde
förr i tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar