söndag 10 december 2017

Religionskrig nära i Göteborg

UPPDATERAT
Nu är det dags för judar att fly Sverige för att president Trump har ställt sig på Israels sida och vill flytta amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem och erkänna staden som huvudstad. I går i Göteborg kastades molotovcocktails mot synagogan när ett 20-tal ungdomar fanns där inne. Sverige har hela tiden ställt sig på palestiniernas sida mot Israel och gör det nu också. Inrikesminister Morgan Johansson sade i går i nyheterna på SVT lite underdånigt att människor i Sverige inte ska ta med sina konflikter hit. Ja, ja lite sent att upplysa om detta när utrikesminister Margot Wallström hela tiden är på arabernas sida. Och intifadan (uppror) har utlysts ska gälla här också. 

Tre personer är nu anhållna efter attacken på synagogan. Ungdomarna hade tur eller Gud på sin sida (sic!) för det kom ett ösregn när de attackerande kastade de brinnande flaskorna så brandkåren hade inte så svårt att släcka branden. Judarna i Sverige är en minoritet i förhållande till de muslimska bekännarna. Det finns kring 20 000 judar i Sverige och muslimerna närmar sig 2 miljoner. Omkring 200 personer samlades i Malmö under fredagen och skrek hot mot judar. 
12:05
Det var tre personer i 20-årsåldern som anhölls för branden. Två av dem är anhållna på sannolika skäl, den starkare misstankegraden och den tredje på den lägre graden skäligen misstänkt. Säpo är inkopplat på detta fall. Judar är särskilt utsatta eftersom både extrema höger- och vänstergrupper attackerar dem plus att religiös extremism mot dem förekommer från muslimskt håll. 
11.12.2017
En syrier och två statslösa män är anhållna för attentatet mot synagogan. De är 18, 20 och 21 år och har inget brottsregister och är inte kopplade till någon högerorganisation.
12.12.2017
Två, en palestinier och en syrier, begärs nu häktade angående detta attentat mot synagogan.  Det är de båda som var anhållna på sannolika skäl som nu åklagaren vill ha häktade. Den tredje släpps, men är fortfarande misstänkt. 
13.12.2017
En 21-årig palestinier är häktad för grov mordbrand och den 18-årige syriern ska snart också häktas. Häktningen för båda gäller grov mordbrand.
16:37
Båda är nu häktade för grov mordbrand. De nekar bägge. 
15.12.2017
Här skriver Paulina Neudin i New York Times om det förnekande som innebär att politikerna i Sverige inte vågar nämna den vänsterextrema eller extrema muslimska förföljelsen av judar i Sverige.
25.6.2018
Här har jag uppdaterat domen mot tre palestinier och syrier, som blev dömda för detta. En ska utvisas. De fick relativt långa fängelsestraff eftersom detta betecknades som hatbrott. 
Utrikesminister Margot Wallström mottog förra året
en palestinsk soldatorden för sin långa kamp
för Palestina. 

Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar