torsdag 14 december 2017

Vi är lurade på våra pensioner

Tyvärr har politikerna förstört vår framtid för alltid. Våra pensioner blir fortsatt låga och ska inte gå att ta ut förrän vid 64 års ålder år 2026. Ja det är tio år dit säger socialminister Annika Strandhäll i SVT och tror att vi inte ens kan räkna till tio. Hennes ansiktsuttryck sade att hon skämdes för detta. Att vi ska få mindre och mindre i pension. Detta fast vi i Sverige har jobbat mer än i andra länder och att kvinnorna också har gjort det. Och att vi tar ut pensionen när vi är äldre än i andra länder i EU. Här skrev jag tidigare i år om detta.

I genomsnitt jobbar svenskar 41 år och får ändå ut pensioner kring 11 000 i månaden efter skatt i låglöneyrken. I snitt jobbar en EU-medborgare 35 år innan denne får pension. Men i Sverige ska alla nu belönas som har jobbat 44 år då kan man få pension tidigare än vid 64 år. Vi har tagit emot så många nya invånare under de senaste åren att de har tagit mycket av välfärden. Detta har betytt att varje hushåll måste försörja en vuxen till utöver de barn och föräldrar som finns i det egna hushållet.

Varför låter vi oss luras av våra politiker? De kan inte ordna samhället. Det måste vi göra. Förra året berättade SCB att vi har högst pensionsålder i EU eftersom vi  redan tar ut pension från 64 års ålder. Andra länder gör det tidigare. Som ni kan se av bilden nedan orkade inte andra länders befolkningar jobba så länge som vi. Vi är totallurade av våra politiker! Andra länder lever av vår förmåga att skapa välfärd. 
Vi jobbar längst i EU och har högst sysselsättning i befolkningen.
Kring 86 procent för männen och 80 procent för kvinnorna.
Vi måste själva se om vår ekonomi för politikerna
vill enbart öka befolkningen och ta hit fler
för att ge bort vår välfärd.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar