måndag 11 december 2017

Pappan vill veta varför hans 13-åring mördades

UPPDATERAT
Polisens utredning om varför en 13-årig skolkamrat dödade Patrik Borgqvists 13-årige son i mars i år är på 700 sidor, men sekretesstämplad. Därför kunde inte pappan få veta vad som hände hans son. Inte heller har det blivit någon rättegång eftersom gärningsmannen var så ung. Nu har Patrik Borgqvist överklagat till Kammarrätten beslutet om sekretess. Och den högre instansen ger honom rätt. 

Det har gått nio månader sedan hans son Oscar blev mördad, men fortfarande vet inte pappan vad som egentligen hände. Men nu har Kammarrätten skickat tillbaka ärendet till Blekinge där sonen blev knivmördad i Olofström och åklagaren ska nu få omvärdera sekretessen. Patrick Borgqvist fick se 50 sidor av utredningen, men det mesta var överstruket med svart. Här skriver han själv om detta på facebook. 
23.12.2017
Pappan har fått ut ytterligare ett 50-tal sidor om mordet, men vet fortfarande inte varför det hände eller vad motivet var. Han vill veta mer, men det går inte att få detta när gärningsmannen är så ung. Han kommer att överklaga en gång till till Kammarrätten. Detta för att kunna ta saken till domstol. Sekretessen finns ifall någon vill ta detta till domstol och fastslå om mördaren är skyldig. Det kan bara anhöriga till mördaren göra eller socialtjänsten. Men skadeståndstalan i domstol kan brottsoffrets anhöriga föra och för detta ändamål anser socialtjänsten att de har lämnat ut tillräckligt med underlag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar