torsdag 27 december 2018

Munir Awad är en förlorad människa

En av teckningarna som
publicerades i Jyllands-Posten.
Kurt Westergaard gjorde den.
Nu släpps Munir Awad som har suttit fängslad för förberedelse till terrorbrott från fängelset. Han fick tolv år då 2012 eftersom han och andra hade tänkt utföra ett "jobb" som han kallar det att attackera Jyllands-Posten som hämnd för deras Muhammedteckningar. Men han släpps nu efter sex år (åtta år med häktningstiden inräknad). Expressen har intervjuat honom och jag har ibland svårt att förstå vad Awad menar för hans värld är så totalt annorlunda än den där jag lever. 

I hans muslimska värld är Allah allt och han är beredd att dö för profeten Muhammed och han tyckte att han kunde utföra en god gärning där i Danmark plus att han kunde tjäna lite pengar och allt var betalt. Men han frågade aldrig vad som skulle hända i Danmark så han visste inte vad det gällde. Påstår han. Han har varit misstänkt för terrorbrott tre gånger, men han är naturligtvis oskyldig så som kriminella för det mesta anser sig vara.

När någon har gått så långt ut på en sektliknande väg är den absolut förlorad om det inte händer något drastiskt som gör att denne kan lämna detta liv, men varför skulle Munir Awad göra det? Någon miljard människor är muslimer och han kan alltid hävda att hans missuppfattning av världen är den enda rätta tolkningen. 

Här skrev jag tidigare när terrorsvenskarna fälldes. Och här när de häktades år 2010. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar