söndag 2 december 2018

Hemlösa ska inte frysa ihjäl

UPPDATERAT
Visst är det fantastiskt att hemlösa ska få hjälp när temperaturen sjunker ned mot 7 minus, som det var i förra veckan. Då ska de kunna läsa på reklamskyltar, som hjälporganisationer har satt upp, var någonstans de kan få tak över huvudet. 

"Clear Channel agerar som facilitator (lika med underlättar min anmärkning) för medverkande hjälporganisationer och systemet är öppet för alla religiöst och politiskt obundna hjälporganisationer i Stockholm. Förhoppningen är att det nya nödsystemet ska underlätta för organisationerna att kommunicera direkt med allmänheten på Stockholms gator. Nödsystemet kommer vara aktivt i hela Stockholms innerstad under vintern och med särskilt fokus på områden där många hemlösa samlas, som Odenplan, T-Centralen, Medborgarplatsen och Stureplan." 


Vem som betalar detta? Ja det gör frivilliga. Plus Stockholms stad. Vi går mot ett sådant system som i USA, där alla kan få känna sig goda genom att hjälpa till en dag i veckan. Vore det inte bättre att ha ett land där alla kan få någonstans att bo? Och slippa vara beroende av välgörenhet?

Här kan till exempel Jonas få hjälp, som blev hemlös, när han satsade allt på ett hävstångscertifikat och blev av med drygt 4 miljoner kronor. Utgivaren av certifikatet är en kommersiell bank. Det går ut på att vinna eller förlora. Han hade plus/minus 10 i hävstång. Betyder att han kunde ha vunnit tio ggr pengarna. Men han förlorade allt. Mycket farligt och stor risk, men det gav sig Jonas in på. Han blev vräkt från sin lägenhet i våras och sover nu ute.  Eller på något härbärge. Han hade drömt sedan han var 16 år om att bli ekonomiskt oberoende. Men han kan inte få hjälp av sin familj nu för han skäms och de skulle inte hjälpa honom. Som vuxen ska man klara sig själv är doktrinen i familjen. 
8:57
Här kan ni läsa om vanliga svenskar som har blivit hemlösa. Inte lätt att få bostad då. Våra system är uppbyggda för kriminella eller ekonomiskt utslagna av droger. Inte för vanliga människor som "bara" har blivit av med sitt boende.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar