torsdag 6 december 2018

Sverigedemokraterna stöttar borgerlig budget

UPPDATERAT
Det blir så att sverigedemokraterna stöttar den budget som moderaterna och kristdemokraterna lägger fram i omröstningen nästa onsdag. Så Stefan Löfven kan få regera med denna budget, för sin egen kommer han inte att få igenom. Det står dock ännu skrivet i stjärnorna om det blir Stefan Löfven som blir statsminister. Det får vi också veta mer om nästa vecka eller kanske redan i morgon. 

När det gäller migrationen går moderaterna längre än sverigedemokraterna. Det krävs dock att centern och liberalerna lägger ned sina röster för att denna budget ska vinna. Den borgerliga budgeten ska korta vårdköerna och ge mer pengar till försvaret. Den här budgeten rör inte heller a-kassan. Flygskatten ska tas bort nästa sommar. Det blir också satsningar på polisen. I morgon ska Stefan Löfven berätta för talmannen hur det går med hans försök att bilda regering.
7.12.2018
Enligt skvallret så pressar partierna nu Stefan Löfven att förmå honom att lossa på flyktingpolitiken och överge den stängda gränsens politik. Familjer ska ha lättare att återförenas på svensk jord och den tillfälliga lagen som gäller till nästa år ska inte permanentas. Nu är bestämmelserna sådana att flyktingar och skyddsbehövande bara får tre år respektive 13 månaders uppehållstillstånd. Flyktingar får enbart återförenas med sin kärnfamilj. Det finns försörjningkrav för återförening med familj. Permanent uppehållstillstånd kan ges när flyktingen har fått jobb. 
20:17
Den borgerliga budgeten innebär sänkta skatter på 20 miljarder om året. Det är den största sänkningen sedan 2007 då de borgerliga också sänkte skatten. Pensionärerna kompenseras med 5 miljarder, mer än socialdemokraternas budget med en miljard kronor. Och det gäller de som har under 17 000 i pension. Gott så.
12.12.2018
Den borgerliga budgeten röstade igenom i riksdagen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar