söndag 26 mars 2017

Logik från Fi

UPPDATERAT
Jag grunnade länge på om jag överhuvudtaget skulle skriva om Fi. Är det värt det? För detta parti har ingenting med feminism att göra utan det har hela tiden handlat om Gudrun Schymans vilja till makt och härlighet. Jag vet eftersom jag råkade bo i samma hus som henne på 80-talet då hon påbörjade sin karriär i vänsterpartiet. Vi var ett gäng som hade byggt om Ängsviksgården på Värmdö till bostadsrätter och dit flyttade Gudrun Schyman. Det blev hennes "kollektivhus". 

Själva flyttade vi strax ut därifrån, men jag har haft "äran" att bli utskälld av henne för att vi skulle flytta. Man fick nämligen inte lämna hennes sällskap. Men vi var knappast livegna för att vi hade en bostadsrätt, utan vi ville sälja. Dock godkände inte styrelsen våra köpare utan bostadsrättsföreningen fick själva betala hyran för vår lägenhet i några månader innan de hittade några som blev stämplade som godkända att bo i huset. Dessutom hade denna bostadsrättsförening i sina stadgar att man bara skulle få tillbaka det man hade lagt in i huset i pengar plus en uppräkning med halva konsumentprisindex. Dock upptäckte Gudrun Schyman att hon skulle ju inte få så mycket för sin lägenhet då, så när hon flyttade var stadgarna ändrade. Hon fick ut fullt marknadspris.

Sedan dess har Gudrun Schyman inte blivit bättre utan hon försöker nu utnyttja de nyinflyttade invandrade till Sverige för att skaffa sig mer makt. Och försöka få en period till i riksdagen. Hon har engagerat Victoria Kawesa som ny partiordförande i Fi. Hon kommer ursprungligen från Uganda och var nio år gammal när hon kom hit. Hon undervisar i genusvetenskap på Södertörns högskola. Och hon anser att inga brottslingar med utländskt påbrå ska utvisas eftersom svenska vita sådana inte gör det. Det är en kullerbytta i logiken, som inte är värdig någon med utbildning på universitetsnivå, eftersom vita svenskar som är infödda här och har svenskt medborgarskap knappast kan utvisas. Då blir de statslösa. Och då skulle Sverige uppföra sig som en diktatur. Medan utländska medborgare kan ha dubbla medborgarskap och också kan utvisas enligt vad EU-domstolen för mänskliga rättigheter har sagt. Fi vill också har fri invandring och en allmän flyktingamnesti, vilket skulle sänka vårt välstånd direkt, orsaka kaos och förmodligen kasta in Sverige i inbördeskrig. 

Nyligen sparkades också en manlig Fi-politiker som inte tyckte man behövde bry sig om Paolo Roberto och hans skämt om bröst. Den 17-åringen trodde att han kunde stå för yttrandefrihet och samtidigt för jämställdhet, men det går inte i Fi. Där styrs allt med benhårda händer.
12:10
Fi:s kongress som är samlad i Västerås valde nyss Gudrun Schyman och Victoria Kawesa till nya partiledare. Makten till extremfeministerna! Rösta för sjutton inte på dem nästa år. Säger jag som själv var med i Grupp 8 i början på 70-talet när det verkligen behövdes en sådan grupp. Vi fick igenom en massa resultat fort för då behövdes det att kvinnorna gick in på arbetsmarknaden och bidrog till samhällets skatter. Sedan dess jobbar kvinnorna i Sverige mest i Europa. Vi är så duktiga. Men behöver absolut inte denna världsfrånvända särartsfeminism i riksdagen. 

Och naturligtvis fick Kawesa sparken. 

Schyman fick 2,7 miljoner från skattebetalarna fram till pensionen 2013. Hon äger en gård i Gladsax i Skåne och har en hyresrätt i Malmö. För hon behövde en hyresrätt eftersom hon hade så långt till flygplatsen!

Victoria Kawesa från Uganda ursprungligen
är föreslagen som ny partiledare i Fi.
Kullerbytta i tankarna vad gäller utvisning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar