onsdag 4 maj 2022

Islamisten Waberi dömd till mer än fyra års fängelse

UPPDATERAT

 Ibland tar det lång tid att upptäcka en islamist. Men till slut fick en rättegång stopp på islamisten Abdirizak Waberi, som kom till Sverige från Jemen i slutet av 1980-talet. Han gjorde en strålande karriär och blev riksdagsman hos moderaterna innan de upptäckte ulven under fårskinnet och sparkade honom. Han startade en skola år 1990 och snodde ur kassan, som var till för eleverna och använde pengarna som han tyckte var bra och gott enligt koranen. Han föddes i Somalia och har skickat pengar dit. Han har erkänt detta, men tycker inte att han begått något brott. Dock är han nu dömd för grov förskingring. Och ska sitta inne i mer än två år åtminstone, om inte hovrätten ändrar domen. Han förskingrade drygt 12 miljoner kronor. 

Vi har 2 miljoner invandrare i Sverige och en miljon av dem är muslimer. Den utvecklingen har skett under min livstid, för när jag var liten var en svart människa en sensation för oss barn i Björkhagen. Vi följde efter den förste svarte mannen vi såg. Helt upptagna med att åsynen av honom var riktig, att sådana som han fanns i verkligheten. Jag antar att han var en amerikansk soldat, som av någon anledning befann sig i Sverige på 50-talet. Han var säkerligen inte muslim. För oss framstod han som ett ufo från sagornas land.

Redan 2010 så tyckte Waberi att koranen stod över svensk lag. Men det var inget som någon reagerade starkt på då. Det var ju så bra att ha en trevlig, svart man som medlem i ett parti och dessutom i riksdagen. Detta var den vanliga svenska undfallenheten för islam och för människor med annan hudfärg än vit. Det var rasism att tro något ont om svarta människor. Och koranen var ju bara en gammal bok.

Islamisten Waberi har aldrig dolt sina preferenser och han har citerat koranen offentligt åtminstone sedan 2006. Det hindrade honom inte. För islam var heligt också i Sverige, detta sekulära land. För vi var så generösa och tänkte att det är väl okej att citera koranen. Waberi menade ju inte att detta ska införas i Sverige, inte sharialagar. Lika lite som vi trodde på gamla testamentet i bibeln. Nä det kunde inte partivännerna tro. Men nu leder han ett islamistiskt parti i Somalia och då gick det upp ett ljus också i Sverige för de klentrogna. 

Här skrev jag redan 2013 om islamisterna i riksdagen. 

5.5.2022

Här skriver Göteborgs-Posten om Römosseskolan där Waberi var rektor. Han spenderade 12 miljoner på eget parti i Somalia plus gjorde lyxresor till Mellanöstern och Asien. Han har naturligtvis besökt sexklubbar också. Skolinspektionen vill att skolan ska stänga, men det motsätter sig ledningen för skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar