tisdag 3 maj 2022

Socialtjänsten gjorde ingenting två barn kastades ut genom fönster

 Assane Ndiaye knivskar och kastade sina två barn ut genom ett fönster i deras lägenhet. Det var 17 meter till marken. Den 3-årige sonen dog, men den 7-åriga dottern överlevde. Det måste betecknas som en mirakel att ett barn fick svåra skador, men överlevde. Den 44-årige pappan åtalas nu för mord och mordförsök. Han är från Senegal och trodde att något ont var ute efter familjen. Han trodde att onda människor ville förstöra hans liv och han var också rädd för strålning. 

Pappan Assane kontaktade hyresvärd, socialtjänst, miljöförvaltning, sjukvården, polisen och Strålskyddsmyndigheten för att få hjälp. Flera gånger kontaktade polisen och andra socialtjänsten eftersom Assane upplevdes som psykiskt instabil. Men socialtjänsten i Stockholm tyckte inte Assane hade några problem och konstaterade att det inte fanns något "akut skyddsbehov för barnen". De gjorde helt enkelt ingenting. Nu ska socialtjänsten utredas av Ivo (Inspektionen för vård och omsorg). 

Pappan försökte också skydda sina barn med hjälp av aluminiumfolie i barnens sängar. Klassiskt exempel på galenskap. Foliehattssyndromet. Att man tror att strålningen kan komma genom luften. I Senegal är tron på onda andar ett inslag i kulturen och också brodern till Assane var övertygad om att det fanns något sådant i lägenheten i Hässelby. Pappan bad också till Allah för att få hjälp. Han är svensk medborgare. Rättegången började i går i Solna tingsrätt. 

Här skrev jag om detta tidigare. 


Den här pappan mördade sin son och skadade svårt sin lilla flicka. Han tänkte själv också ta livet av sig, men ångrade sig. Han knivskar sig dock. Men inte tillräckligt svårt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar