fredag 20 maj 2022

Islamisternas nyttiga idioter

 Martin Ådahl, vice ordförande i centern, jobbade hårt i SVT på att få alla som kritiserar islam att framstå som muslimhatare. Det var i debattprogrammet Sverige möts. Det är populärt inom centern att blunda för vad islamister gör och vad de står för. Islamisterna vill förstås att alla svenskar ska betecknas som islamofober, för att det går att elda upp koranen i offentliga möten. Det är obegripligt för många muslimer att detta är tillåtet enligt lag i Sverige. Det var därför kvinnor och barn kastade sten mot poliser under upploppen i påskas.

Martin Ådahl fick mothugg i programmet av Omar Makram, som kommer från Egypten. Han är ateist, men uppvuxen med islam och brände koranen för att få stanna i Sverige. Det fungerade då 2016 så han fick stanna i Sverige. Han menar att dessa stater är motsatser. Muslimska stater är tvärtemot vad Sverige och andra liberala, demokratiska stater är. Och att satsningen på multikultur är felaktig. 

Hundratusentals svenska muslimer är poliser, sjuksköterskor och läkare hoppade Martin Ådahl in och sade. Det är naturligtvis inte sant. Det finns förmodligen några tusental invandrare i dessa yrkesgrupper och de behöver inte vara muslimer. Det var inte de skötsamma invandrarna som diskuterades. Utan religionen islam. Men för en politiker som fiskar röster bland invandare till höstens val är det bra att försvara islam. Dessutom är det inte en hjälteinsats att arbeta i Sverige. Det är den grund samhället står på. 

Man får inte ha religionskritik av islam, svarade Omar Okram, i Sverige. Det går inte att diskutera religionen islam för detta är farligt i Sverige. Det skiljs inte på en religion och människor. Människorna är sin religion i islam, vilket är märkligt i ett sekulärt samhälle som Sverige. Det är skillnad på religiösa teorier, som människor tror på, och vetenskapligt underbyggda slutsatser, som beskriver verkligheten. 

Där någonstans står vi nu i Sverige efter att ha tyckt att det var livsfarligt att kritisera eller överhuvudtaget ha åsikter om islam. För då kunde muslimer bli kränkta och ta till våld. Eller så är det fortfarande, fast polisen verkar ha skärpt sig och insett att de måste försvara yttrandefriheten utan att själva skadas eller dödas.


Detta sade Omar Makram. Bara sådana som han kan säga detta i Sverige. Han kommer från ett muslimskt land. Egypten har ungefär 90 procent sunnimuslimer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar