lördag 14 maj 2022

Putin är slut som ledare

 Kriget kommer att vara slut i år och Putin har olika sjukdomar, varav en är cancer. Det säger generalmajor Kyrylo Bodanov till Sky News. Han hade rätt tidigare i år angående tidpunkten när kriget mot Ukraina skulle starta. Han är underrättelsechef i Ukraina och menar att det är hans jobb att hålla redan på detta. Vändpunkten kommer i slutet av augusti, säger han och det byggs nu upp ett motstånd mot Putin och att han kommer att kuppas bort från makten. Det finns ingen annan väg att gå. 

Ukraina har redan kämpat mot Ryssland i åtta år och Bodanov menar attt Rysslands militära övermakt är en myt. Det de hade var en massa män att sätta in, men de har förlorat en stor del av dem och även de vapen de tog med sig till Ukraina. De ryska männen övergav helt enkelt sina militärfordon när artilleriet satte igång från den ukrainska armén. Så säger han. Naturligtvis ingår det en del propaganda i hans uttalande, men det ska bli intressant att se om han har rätt. 

Bodanov menar också att Putin är i ett mycket dåligt skick både fysiskt och mentalt. Han menar att Putin har flera sjukdomar och är mycket sjuk. Bodanov menar också att det han säger inte är propaganda eftersom det är hans jobb att veta. Han menar att Ukraina vet vad Ryssland tänker göra i nästan samma ögonblick som ryssarna själva. Det här är första gången någon har uttalat sig så säkert om vad som kommer att hända. 

Tidigare har spekulationerna varit många om varför Putin går så underligt och verka halta, varför han har ett långt bord mellan sig och sina gäster och varför han skakar så att han måste hålla i sig när han sitter vid ett bord. Han hade en tjock filt över knäna när han satt ned på segerdagen den 9 maj. Medan äldre veteraner från andra världskriget inte hade det. 

Här möter Putin sin försvarsminister i april. Han är ihopsjunken och håller sig i bordet samtidigt som han oupphörligen rörde på benen. Han verkar sjuk och spekulationerna om hans dåliga hälsa har varat länge. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar