tisdag 21 juni 2022

Den härliga midsommaren är här


 Jo nu brakar det loss på bygden och alla ska fira midsommar. Stressen kändes redan i dag när jag var och handlade. Dessutom blir det fler knivdåd och skjutningar kan tänka.  Men inte här förstås. Polisen sköt en man vid Kista tunnelbanestation, som uppträdde aggressivt. Ja det är väl den där "monsterhettan", som slår sig på hjärnan kanske. Sic! Och i centrala Västerås har två personer knivskadats, en livshotande och han har opererats akut. En gärningsman är omhändertagen. Det är en 16-åring. En person har hittats död utomhus i Kungsängen och en förundersökning om mord är inledd. 

Så här "roligt" var det aldrig förr i tiden eller var vi mindre informerade då eventuellt? I dag är längsta dagen på året här uppe i norr innan jorden sakta vänder sig igen mot vintermörkret, men i dag och framåt blir det aldrig riktigt mörkt, så det är läge för många som inte är vana vid det nordiska ljuset att gå bärsärk för att de inte kan sova. 

Men ha det för all del så bra det går under denna vecka när solen är uppe så länge. Tids nog kommer mörkret tillbaka. Sade jag att det är åtminstone 33 skjutningar i år som har resulterat i mord? Nä här vilar inga halta löss längre för nu ska vi vara glada och fira midsommar. Här på den sjätte största ön i Sverige. Glad midsommar alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar