torsdag 2 juni 2022

Magdalena Andersson hotar avgå

UPPDATERAT

Alldeles nyss så försökte Magdalena Andersson få lite pli på riksdagen när det gäller misstroendevotumet mot Morgan Johansson, som sd och moderaterna plus kd står bakom. Just i ögonblicket finns inget totalt hot mot Morgan Johansson för rösterna finns inte där mot honom. Men det krävs ytterst lite för att de ska finnas. Morgan Johansson är verkligen ingen bra justitieminister och har inte varit någon bra minister på lång tid. Trettioen personer har skjutits till döds i år. Ett rekord. 

Men Magdalena Andersson menade att Sverige befinner sig i ett mycket känsligt läge i politiken och då ska det inte ställas till någon oreda i politiken. Vi får väl se hur det går. Sossarna har annars kring 33 procent av rösterna bland väljarna och har gått framåt. De har ju importerat rösterna. Vi får väl se hur det går med misstroendet för Morgan Johansson. 

19:20

Nu ställer sig liberalerna också bakom misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson. Då behövs det bara att Amineh Kakabaveh denna vilde i riksdagen röstar för misstroendevotum så måste han gå. Men denna Kakabaveh är någon som kan ställa till det för hon har lovat att stödja socialdemokraterna, men bara om de inte går med på vad Erdogan nu ställer för villkor. För hon ses som en fiende till Turkiet och hon vill att Sverige drar tillbaka sin Nato-ansökan. Hon är kurd och betraktas från Erdogans håll som terrorist. Vilken soppa!

3.6.2022

Det vore väldigt illa ifall regeringen avgår. Magdalena Andersson behöver inte hota med detta, för misstroendevotum har tidigare ställts mot många ministrar utan att dessa brösttoner har tagits upp. Den här reaktionen tyder på att Magdalena Andersson är uppe i ett arbete där hon absolut vill slutföra Nato-förhandlingarna på ett bra sätt och att då få denna käpp i hjulet, som hon ser det, är illvilligt minst sagt. Omröstningen på tisdag blir antagligen ingen överraskning för Kakabaveh kommer att rösta med regeringen. Men det här visar också att politiken i Sverige är inte enig och allra minst inte ett valår som det är nu. 

16:36

Nu väntar utpressning från kurden och vilden Kakabaveh under helgen och på måndag, så får vi se hur hon gör på tisdag för hon har makten att förmå socialdemokraterna att inte låta Erdogan få någon makt över Sverige. Vilket läge vi har i politiken! Fy bubblan vi måste få någon ordning på det här landet, men det hinns förmodligen inte med i min livstid. 


En upprörd statsminister på pressträff alldeles nyss. Hon hotar med att avgå om hennes justitieminister får ett misstroendevotum i riksdagen emot sig. Det vore en sensation med regeringskris bara månader före valet i höst i september. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar