onsdag 22 juni 2022

Polischefen Erik Nord gillar inte yttrandefriheten

 Det måste konstateras att det är som Joakim Lamotte säger i Sveriges Radios Studio Ett "skillnad på folk och folk". Han får inte rättsväsendet att ta upp alla hot som han och hans familj har fått, plus arbetskamrater. Detta trots att han själv har tagit fram vilka dessa personer som hotar är och det med bevis som skulle hålla i domstol. 

Och han har naturligtvis rätt i att om någon hotar en journalist på DN, Sveriges Radio eller något annat mediehus så ställer polisen upp. Men Joakim Lamotte får skylla sig själv enligt polischefen Erik Nord eftersom han har valt att vara kontroversiell och det har inte varit nödvändigt. Han ser således inte Joakim Lamotte som journalist och yttrandefriheten ska inte försvaras. 

Nu har Joakim Lamotte gjort sin sista dag som journalist för det höll inte längre när så många i hans omgivning dödshotades, och jag känner igen reaktionen från medier för så var det också med Lars Vilks. Det var väldigt tyst när han dödshotades för medierna var så rädda, men han fick åtminstone beskydd av polisen. 

Enligt Etc så tillhör Joakim Lamotte den sorts offer, som istället blir förövare. Han har varit feminist och blivit högerradikaliserad, säger Etc. Jaha på vilket sätt är han då förövare? Märkligt resonemang. Det är väl de som hotar honom som är förövare inte Joakim Lamotte. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar