måndag 6 juni 2022

Statsministern sparkar inte justitieministern

 UPPDATERAT

Magdalena Andersson kommer inte att sparka sin justitieminister. Inte att flytta honom till någon annan position. Trots det generösa erbjudandet att få regera ifred då till september, som kom från kd. Morgan Johansson har tre positioner i regeringen eftersom han är inrikesminister och ställföreträdande statsminister också. Inte kan han sparkas inte. 

Det här är en minikris som tar slut på tisdag. Jo i morgon. Jag försökte titta på debatten i går i TV4, men gav upp. Det är alldeles förskräckligt tråkigt att lyssna på denna politiska elit. Och nu ska vi väl få simma i debatter under de tre månader som är kvar innan vi äntligen får välja igen. 

Blir det inte någon total skandal inom socialdemokraterna så kommer de att regera igen. De har ju importerat sina röster under rätt många år nu. Och många har hunnit att bli svenska medborgare. Har själv inte bestämt mig om jag ska rösta. Är det någon idé? Vi har nu fullständigt lämnat över makten till tjänstemännen i stat och kommun. De är som självspelande pianon. Själva måste vi ständigt tänka på dem. Ta hänsyn till dem och vad de har beslutat. Medan Sverige långsamt rämnar. Så känns det. 

12:12

Ja då får vi se om jag eller experterna har rätt, för åtminstone två statsvetare tror att Morgan Johansson får gå. 

7.6.2022

Jo det var som jag trodde mycket tjafs för ingenting. Så klart så lägger Kakabaveh ned sin röst. Och sedan kan hon rida mot solnedgången och stötta sina landsmän kurderna. För svenskarna bryr hon sig inte ett dugg om. Inte är hon svensk heller. Men naturligtvis kommer vi ta hand om henne till döddagar och som sagt hon är rik och kan lämna riksdagen i september nöjd med sin insats. Ibland känns det som att det inte är bra att befinna sig på den här jorden för länge. Man kan bli cynisk. 

17:21

Nu kräver Kakabaveh nya förhandlingar om budgeten. Annars röstar hon inte på den. Det är den socialdemokratiska ändringsbudgeten nästa vecka det gäller som innefattar garantitillägget till pensionärerna i augusti. Centern kanske kan rösta på borgarnas budget? För då faller Kakabaveh som den enda som kan avgöra vilken budget det handlar om. Om nu inte centern har blivit totalt socialdemokratisk. Garantitillägget skulle ge alla pensionärer ett bidrag utanför pensionssystemet. Som mest 1 000 kronor i månaden. Men oppositionen har också ett förslag. Det innebär skattesänkningar för pensionärerna och höjning för de fattigaste. Det blir förra årets bild från nationaldagen jag repriserar här. Har flyttat, men ännu ej fått upp någonstans att hänga flaggan. Blir väl när jag fått ett däck så jag vet var den ska hänga där den syns. 

Så stod hon där i talarstolen och sade att hon har varit orolig för Sverige och inte för kurderna. Hon är bra på att ljuga minsann. Och sedan fortsatte hon att tala om kurderna. Och om Sveriges självständighet. Men mycket mer om kurderna. Så skönt att bli av med henne i september!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar