onsdag 1 juni 2022

Erdogan kommer aldrig med i EU

 Turkiet har länge velat vara med i EU, men det får de inte. Därför ska nu president Erdogan göra det mesta möjliga av Finlands och Sveriges ansökan om att få vara med i Nato. Dessa länder ska ändra sina lagar är det senaste utspelet från Turkiets utrikesminister. Turkiet blev medlem av Nato år 1952 då ingen Erdogan som diktator var påtänkt. Det var det Demokratiska Partiet som regerade och något annat än västerländska ideal var inte på kartan. 

Sedan dess har Turkiet blivit muslimskt och Erdogan anbefaller varje kvinna att föda minst tre barn. Han och hans fru går själva i spetsen för denna muslimska trend. De har fyra barn. Numera är 89 procent av befolkningen muslimer. Det är oförskämt av Turkiet att ställa krav på Sverige och Finland att ändra sina lagar. I Sverige är yttrandefriheten en grundlag, som inte kan ändras i första taget. Men när en skämtare i Tyskland påstod att Erdogan har en liten penis så undersökte Tyskland om detta var straffbart och Erdogans advokat lämnade in en ansökan om ärekränkning. Men en tysk åklagare konstaterade att det inte gick att fastställa något straffbart. Så det blev inget åtal. 

Erdogans fru Emine har också prisat haremet och menat att det fanns en undervisning där som förberedde kvinnor för livet. Erdogan har också sagt att förespråka abort är förräderi. Turkiet förvandlades först på 2000-talet till den muslimska stat som det nu har blivit. Det islamistiska partiet APK kom till makten år 2003. Då blev också Erdogan premiärminister. Han har styrt landet sedan dess. Han blev president år 2014. 

Erdogan och hans fru Emine är ordentliga muslimer. De har båda uppnått pensionsålder, men Erdogan tänker förstås inte dra sig tillbaka. Han är diktator på livstid så stark är hans makt. Påminner om hans vän Putin i Ryssland, som haft makten som premiärminister och president sedan år 2000. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar