tisdag 12 januari 2016

Arabiska våldtäktslekar

Ett nytt fenomen har importerats tillsammans med de asylsökande till Tyskland skriver Die Welt. Det är fenomenet taharrush, där en grupp män omringar ensamma kvinnor och trakasserar och våldtar dem. Detta kommer från Nordafrika och jag hörde talas om det första gången på 80-talet när min journalistkompis på DN och hennes vän fick springa allt vad de kunde för att komma ifrån en sådan grupp män, som jagade dem ända in på hotellet. 

Själv har jag råkat gå på bio i Marseille en gång när jag jobbade i staden som au pair 1964 och då hamnade jag bredvid en kille, som tyckte att jag skulle dra en tralla åt honom. Det hade jag ingen lust med. Han tog helt enkelt tag i min hand och förde den till sitt kön. Och jag drog bort min hand igen. Han följde efter mig från bion ända tills jag hoppade på en buss och han tjatade hela vägen om att "tyckte jag inte om honom". Han var förstås arab. Sedan gick jag aldrig mer på bio i Marseille. Det här sättet att uppföra sig, att följa sina instinkter och inte begripa att kvinnor inte ställer upp på sex när och hur som helst är typiskt för bortskämda män, som alltid har fått höra att de är värda respekt, men en kvinna är det inte. Och särskilt då inte västerländska kvinnor. Det är inte något nytt fenomen. Det ingår i den arabiska kulturen. 

Här har jag skrivit om bluffen med slöjan, som inträffade i augusti 2013 då en kvinna påstod att hon hade blivit misshandlad av män för att hon bar slöja. Det var en bluff från den svenska vänstern som fick en massa svenska kvinnor att bära slöja offentligt av solidaritet. För de ville visa att de inte var rasister. Denna kvinna påstod att hon blev attackerad av ett gäng svenska män. Hon avslöjades för det var hennes egen muslimske man, som hade misshandlat henne, vilket vittnen intygade. Hon hade varit borta för länge hemifrån. 

Läs gärna det här av Hanna Bocander om hur hon som barn och hennes mamma blev utsatta så fort de inte var i sällskap med män när de bodde i Syrien. 

Från Koranen Sura 24:31:Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorsöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag.


Sexuella övergrepp i städer i Tyskland, Österrike och Schweiz på nyårsaftonen.
Skärmavbild från die Welt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar