söndag 31 januari 2016

Sjutton mord inräknade i januari

Hittills håller trenden från förra året i sig. Sjutton mord har skett i Sverige under januari. Det betyder minst tre mord i veckan och det blir kring 150 mord på årsbasis. En del av dessa mord kan naturligtvis kallas dråp när det väl kommer till rättegång, men det är dödligt våld av en omfattning, som inte skedde tidigare. Det stämmer också med de beräkningar jag gjorde förra året, när tretton mord avslutade december månad. Ett mord varje dag. Enligt statistiken sker det 70-110 mord i Sverige per år. 

Det mest uppmärksammade mordet i januari blev det på Alexandra Mezher, som dödades av en somalisk asylsökande, som påstår sig vara 15 år. Han ser äldre ut. Hon mördades när hon gjorde sitt jobb, när hon försökte hjälpa. Mordet uppmärksammades i resten av Europa. Det tragiska är att hennes familj kom hit för 25 år sedan och då själva var flyktingar från Libanon. De vet inte längre vart de nu ska fly, när Sverige har blivit osäkert. Det ökade våldet är ett trendbrott från förra året.

Här kan ni läsa om alla morden, som jag har upptäckt i medierna. Vi får hoppas att det inte också i dag hinner hända fler mord så att siffran för januari blir ännu högre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar