fredag 1 januari 2016

Dick Svensson hemlös efter brand i Arvika

UPPDATERAT
Dick Svensson, 70 år, och hyresgäst fick inte med sig någonting ut från lägenheten högst upp i Arvika på Storgatan 31. Det gamla huset började brinna i morse vid fyratiden. Ingen vet hur det började, men kanske med en raket på en balkong, säger polisen. Dick Svensson var tvungen att åka till akuten för att få ny medicin mot sin diabetes. Inte ens medicinen fick han och sambon Agneta Magnor, 67 år, med sig ut från elden. 

De bodde högst upp, men hela övervåningen har redan brunnit upp och elden har sökt sig ned i huset. Allt känns för jävligt, säger Dick Svensson. Kommunen har tagit hand om de boende och de får bo på Bristol hotell. Det bor ett 40-tal personer i huset. De båda äldsta är över 90 år. Ingen har kommit till skada. Men det mesta i huset är skadat, också affärslokalerna längst ned av vatten. Brandkåren har nu vid 12:30-tiden branden under kontroll.
14:05
Lars Olof Söderberg, 73, var en av de första som upptäckte branden. Han släckte det som brann i ett trägolv på en balkong, men tyvärr så brann det också redan i taket. Han själv fick bara med sig telefon och bilnycklarna från sin lägenhet högst upp i huset och han behöver också ny medicin akut. Men han kunde hjälpa andra äldre ut. De flesta som bor i huset är äldre personer. Hans sambo Gunnel Schytzer, 79, hjälpte också ännu äldre ut från huset. 
22.9.2016
Huset måste rivas och ska ersättas av en byggnad som ska likna den som byggdes då i 1800-talets sista år av Johan Dahlin. Det kommer inte att bli en kopia, men exteriören ska likna det som fanns. De 18 lägenheterna blev förstörda och också butikerna i bottenplanet. Det var i augusti i år som Arvika kommun köpte fastigheten. Huset ska också i fortsättningen få lägenheter plus butiker i bottenplanet.
Huset som det ser ut nu och nedan innan branden. Huset är från 1800-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar