måndag 25 januari 2016

Manliga migranter skadar samhället

UPPDATERAT
Det är flest män i yngre åldrar som kommer till Europa som asylsökande och till Sverige och detta riskerar att skada samhället. De skandinaviska länderna har setts som förebilder när det gäller jämställdhet och inställningen till kärlek mellan människor av samma kön, men nu kommer det många yngre män, som har en annan syn på jämställdhet. Det kan betyda att kvinnor inte längre kan röra sig fritt på offentlig plats utan att riskera bli utsatta för brott och att våldet blir mer allmänt i landet. 

Detta kan förstöra hundra års arbete för jämställdhet menar professor Valerie M Hudson vid Texas A&M universitet. När männen blir fler kan marginaliserade män sluta sig samman i gäng och också hota kvinnor mer, menar hon. Snedfördelningen i Sverige mellan unga män och kvinnor i 16-17-årsåldern är större än i Kina. Det går 123 män på 100 kvinnor i den gruppen i Sverige. Här skrev jag om detta tidigare. En sådan skev fördelning har aldrig förekommit tidigare i landet.

Manliga asylsökande
fördelade på ålder och procent
 i olika länder.
Skärmavbild från Verdens Gang.
Balansen mellan könen är viktig i ett samhälle för om kvinnor inte kan röra sig fritt, om det finns no-go-zoner i samhället som vissa festivaler, tågstationer eller andra platser så begränsas det ena könets rätt till frihet att röra sig i det offentliga rummet. Det är ofta samma människor som är feminister och som stödjer de homosexuella, som också tycker att omfattande invandring är bra. Men många invandrare är nu utomeuropeiska och negativa till homosexualitet och förstår inte nordisk feminism. 

Det är heller inte begripligt varför de skandinaviska länderna ska ta emot flest män om nu könsbalansen är jämn i de länder de kommer ifrån, för det betyder att kvinnor och barn lämnas kvar i de oroliga områdena. Och det kan då verka som om kvinnor och barn inte behöver samma beskydd som män, fast de i verkligheten är mer utsatta. Kanada har beslutat att sedan november 2015 inte längre ta emot ensamkommande barn av manligt kön eller ensamma män utan bara kvinnor med barn och familjer. Detta gäller kvotflyktingar. I de skandinaviska länderna är det fortfarande så att alla som tar sig till länderna och söker asyl har rätt att få sin ansökan prövad. Det betyder att övervikten av unga män består.
11:03
Här är ett exempel på en ung man utifrån som skadar kvinnor. Han ville ligga med en kvinna och när hon sade nej så knivskar han henne i ansiktet. Han själv uppgav att han var 16 år och släpptes därför ur häktet. Han är från Algeriet och asylsökande och i själva verket var han 23 år när han knivskar kvinnan. Interpol i Algeriet kunde uppge att han var född 1992. Tingsrätten hade dömt honom till sluten ungdomsvård och släppt honom ur häktet, men nu blir det ny rättegång den 9 februari om den grova misshandeln. Det har Svea hovrätt bestämt. Han sitter häktad till dess. 
11:18
Ännu ett exempel. Ett fall av knivskärning mot ung kvinna inträffade i Göteborg, Mölndal på ett HVB-hem för asylsökande, ensamkommande barn, där en ung kvinna blev livshotande skadad av en intagen. Det hände vid åttatiden i morse. De boende är 15-19 år gamla och tio stycken. Gärningsmannen är medtagen till förhör, men har inte kunnat höras än. Hans identitet har inte kunnat fastställas.
11:58
Kvinnan som var 22 år har nu avlidit och mannen är misstänkt för mord. Hon arbetade på hemmet. Detta var det elfte mordet i Sverige i januari
12:55
Det behövs minst 2 500 fler poliser till år 2020 enligt Rikspolischefen och 1 600 fler civilanställda på grund av migrantströmmarna och terrorhoten mot Sverige. 
17:48
En femtonåring, ensamkommande barn,  är anhållen för mordet på den 22-åriga kvinnan. Han kommer inte få något straff att tala om. 
18:31
Till och med Aftonbladet konstaterar att polisen inte längre hinner åka på alla larm från asylboenden. Och till och med Stefan Löfven har fattat allvaret, för han gör ett blixtbesök i Mölndal. Han ska inte vara med på Idrottsgalan i kväll. Kryss i taket! Han borde ha uppmärksammat Ikea-morden redan förra sommaren när han ändå var i Västerås samtidigt, men det gjorde han inte. Men det skulle väl se för illa ut om han roade sig på Idrottsgalan när siffrorna för hans parti är i botten och Sverige håller på att gå under. För sent dock! För sent!
20:41
Det var Alexandra Mezher, 22,  som mördades på jobbet i morse på asylboendet för ensamkommande flyktingbarn. Det är de svenska politikernas fel att hon är död, säger en av hennes kusiner. Jovisst är det så. 
26.1.2016
På Eriksdalsbadet i Stockholm kommer polis att patrullera för där trakasserar ensamkommande flyktingbarn flickor sexuellt och det har förekommit ett våldtäktsfall. Polisen vill inte peka ut någon särskild grupp, men det handlar om pojkar utan vårdnadshavare enligt dem.

1 kommentar: