onsdag 23 november 2016

Den fattiga trasiga flickan i Italien är svensk

UPPDATERAT
En flicka som gick runt på Roms gator i trasiga kläder och såg utslagen ut har identifieras som Embla Jauhojärvi från Stockholm. Hennes pappa kände igen henne på bilderna som gick runt på internet. Hon är 21 år och har enligt pappan aldrig haft en endaste vän. Hon har asperger. Hon är blyg och har svårt att kommunicera med människor hon inte känner. Och hon har varit borta sedan i maj då hon försvann i hemlighet. Nu i dag fick hon återförenas med sina föräldrar som hade flugit till Italien. Slutet gott allting gott? Det vet man inte. När ett barn blir 18 år kan inte längre föräldrarna hjälpa detta barn om det inte själv vill det. Här är pappans facebook om detta. 
19:36
Embla vägrar att återvända till Sverige med sina föräldrar. Hon vill fortsätta att bo på gatan i Rom. Det är hennes rättighet som vuxen. Men hennes far tycker att han inte kan låta henne gå på gatan och tigga. Han säger att hon är ett vrak att hon knappast talade med dem. Att hon inte längre är samma person, att hon är helt annorlunda än förut. Att hon inte längre är sig själv.
24.11.2016
Embla är på sjukhus och får inte lämna den övervakade avdelningen. Hon vägrar prata annat än engelska och italienska och vill inte prata svenska. Innan hon lämnade Sverige tog hon bort alla bilder på sig själv från familjealbumen. Och hon vill fortfarande inte följa med sina föräldrar tillbaka till Sverige.

Det här är två bilder av samma flicka Embla Jauhojärvi från Stockholm.
Den senare bilden efter sex månader i Italien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar