måndag 28 november 2016

Stackars nya svenskar

UPPDATERAT
Nu sätts de första barackerna upp på Hemmestatorp i Värmdö. Jag såg dem nyss och tog bilder. De är fula och små och jag skulle inte ens låta mina katter bo så nära väg 274, för där är det mycket trafik hela tiden och hög hastighet. Livsfara för ovana svenskar. Barackerna kallas så vackert för småhus i bygglovet, det tillfälliga, som kommunen har. Jag skäms över Sverige som har tagit emot så många nya invånare, att landet inte längre kan ta hand om dem och inte förmår integrera dem i samhället med oss andra.

Allt beror av de olika regeringar som Sverige har haft både Alliansen och nuvarande regeringen med socialdemokraterna och miljöpartiet samt statsminister Löfven. De har inte kunnat inse att landet inte skulle klara detta. Regeringarna i Sverige skrek ut över världen detta nya årtusende att Sverige var det bästa landet för alla miljarder människor som finns på jorden. Ett övermod utan dess like! Först förra året stoppades den stora floden av dessa nya invånare och nu måste de som får uppehållstillstånd tas om hand under åratal. För de har inte några resurser när de kommer hit.

Därför ska de stoppas in i baracker på gammal jordbruksmark, ängar som nu blir förstörda. Naturen betyder noll och intet i sammanhanget. Inte heller de djur som körs bort från markerna. Mellan 60-120 människor ska pressas in längs några hundra meter hårt trafikerad väg. Ingen vet riktigt hur många människor eller vilka. För staten delegerar detta hit till kommunen, som får stå med mössan i hand och godta allt. Detta är en ny lag.

Jag sörjer med dessa nya invånare, som kommer att bo mycket sämre och få det sämre på alla sätt än vad vi har, som har bott här länge och arbetat oss till våra hus på egen hand. Våra hus är mycket mer värda naturligtvis, större och av bättre kvalité. Vilken inbyggd klasskillnad det blir! Det tog mer än 30 år att häva byggförbudet i trakten. Men nu är det fritt fram. Vilken slum kommunen bygger! Värmdö kommun ska sänka skatten nu vid årsskiftet och vill naturligtvis inte kosta på några nya invånare sådant boende, som till exempel Nacka har gjort genom att köpa bostadsrätter. Nej här ska de nya bo så dåligt som möjligt. Skäms alla politiker i Värmdö kommun! Jag har aldrig känt mig så skamsen i mitt långa snart 71-åriga liv över detta. Politikerna på alla nivåer förstör landet.
16:15
Tydligen hann de med tre baracker i dag. Eller till och med fyra. Så det lär väl ta ungefär tio dagar att sätta upp alla 30 barackerna. Bara en fråga om logistik. Bjud hem de nya invånarna till jul säger jag till alla som bor runtikring! De kommer att behöva det. Inte så roligt att sitta i en barack över jul. 
29.11.2016
Ja nu är det sex baracker sammanlagt uppsatta på förmiddagen. Går med en herrans fart. Halleluja! Det blir tjusigt med dessa baracker. Sic! Och de fortsätter att gräva som om det skulle vara permanent för alla tider. Kommer det säkerligen att bli också. Kommunen passar på att fixa kommunalt vatten och avlopp för hundra år framåt.
30.11.2016
Tio baracker uppsatta sammanlagt till klockan 14 i dag. Och i går blev det klart att överklagandena från de boende har kommit in i rätt tid och därför överlämnas detta nu till länsstyrelsen från kommunen. 
14:29
Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson säger från regeringens sida, att kommunerna nu får fyra månaders respit, vad gäller de nya svenskar som har fått uppehållstillstånd under 2016 och blivit tilldelade en kommun. Tidigare gällde två månader.
18:16
Och här berättar iraniern Yavar Sababi för statsministern att han har barn, som aldrig har varit hemma hos en svensk familj. De vet ingenting om hur svenskarna firar jul. Hur ska han och hans familj kunna bli integrerade? Han har varit här i sju år. 
1.12.2016
I går togs beslut i Värmdö kommunfullmäktige angående Torsby 1:177, där ska byggas 31 radhus, parhus eller kedjehus. Det ligger tvärsöver vägen till barackerna och området ska inhägnas för att skyddas från trafiken. Total klasskillnad mellan dessa byggen. I sex år har dessa hus diskuterats och nu togs deltaljplanen för dem. Vilken skillnad i behandling!
9.12.2016
Sexton baracker uppsatta. Förr i tiden bara för ett par månader sedan kunde jag alltid andas ut när jag kom runt kurvan efter Hemmesta. Här började landet! Och det var vacker natur. Numera höjer stressen över förändringen pulsen istället. Går inte att koppla av förrän hemma på tomten. 

Nedan också nya bilder från den 1 december då tio baracker var uppsatta. Ser bedrövligt ut!

Här skrev jag första gången om detta. Bygglovet för ängsmarken kom den 3 november genom delegation från politikerna till kommundirektör och projektledare och den 7 november började man gräva! Dessa baracker kallas så vackert för småhus i bygglovet. Vilken förljugen svenska!


Det här ni ser mellan kranen och bilarna är en barack
där nya svenskar ska bo.

Två baracker för boende är på plats i dag på förmiddagen. 


Här ser ni byggbarackerna.
De är inte mycket mindre än där människor
ska bo. 


Här ser ni en av barackerna. Uppsatt i dag. 
De fyra sista uppförda av de tio baracker som har kommit på plats.
Foto Ann Helena Rudberg 1 december 10:30

Ser för bedrövligt ut.
Det går aldrig att återställa.
Jordbruksmarken är förstörd. 

Foto Ann Helena Rudberg 1 december 10:30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar