onsdag 9 november 2016

Snökanon i år igen!

UPPDATERAT
Tänk att de där experterna inte kan fixa vädret nu när de alltid säger att det ska bli medelhavsklimat i Sverige! Här uppstår då snökanon igen. Inga bussar går och vägarna är igensnöade. Plogbilarna har gett upp. Skolorna stängs och allt är kaos. SMHI kunde inte varna bättre än klass 1-varning för det är ju inte så farligt med lite snö. Jo när alla litar på att det inte ska komma någon knappt, så är det lika bra att ta i med att det blir samhällsfarligt och livsfara att gå ut!

Här kan ni se hur de stackars Värmdö- och Nackaborna övergav bussar och bilar och gick in till stan på motorvägen. Två bussar blockerade vägen. Ett segt släkte öster om stan. 

16:59
Det är inte första gången som inte bussarna går. Har själv suttit fast och passagerarna på väg till Värmdö har fått gå ut och putta igång bussen ut från hållplatsen. Och här kan ni läsa om hur det var år 2011 i februari. Då det också var vinter. Trafikläget vid 17-tiden i dag säger på SL:s hemsida att inga bussar går ut till Nacka och Värmdö.
21:12
Värsta ovädret så här tidigt på 111 år och allra värst drabbat är Nacka och Värmdö. Visst är det kul att kommunerna bygger som galningar, men infrastrukturen finns inte. Det finns en enda väg ut till Värmdö där jag bor. Och nu ska de placera kring 100 nya svenskar någon kilometer härifrån ute i naturen i små hus. De kommer knappast att vilja bo där. Men kommunen har redan bestämt detta i hemlighet över huvudet på invånarna. Ska man skratta eller gråta åt eländet?
10.11.2016
Carola utmärker sig genom att planka på T-banan. För hennes taxi åkte fast i snön och hon visste inte hur man åker tunnelbana. Det var ju så länge sedan för divan. Så hon plankade. Och dessutom har hon mage att berätta om detta. Trist!
12:43
För övrigt tycker krönikören Johan Håkansson i Aftonbladet att vi ska ta lärdom av Luleå där det snöar varje år. Ja den staden har kring 50 000 invånare, går inte att jämföra med infrastrukturen eller logistiken i en storstad som Stockholm med en miljon invånare. Och med stora avstånd. Norrlänningar sätter sig gärna på sina höga hästar precis som krönikören nu gör och ska visa hur man ska göra i storstaden. Sluta med detta! Snöröjningen är en kostnadsfråga och en av mina söner som jobbar med att röja tak från snö har naturligtvis inte arbete med detta varje år. För det blir inte så mycket snö som i Luleå varje år i Stockholm. Fatta! Besserwissrar!
20:19
Här berättar Trafikkontoret i Stockholm varför det är svårt att snöröja i staden. Går inte att jämföra med Norrland eller Luleå. Det är som att vara stridspilot säger en röjare. Man måste vara skärpt till hundra procent hela tiden och efteråt är man helt slut.

2 kommentarer:

 1. Jag tycker inte om det här med att dela in snöandet i "klassvarningar"
  Det är ett amerikanskt tänk.
  Tänk så här, det är vinter, det snöar och förhåll dig därefter.

  SvaraRadera
 2. " ... varför det är svårt att snöröja i staden. Går inte att jämföra med Norrland eller Luleå."

  Exemplet GAMLA STAN där man måste röja med viss finess kan
  jag faktiskt förstå ...

  SvaraRadera