tisdag 8 november 2016

Nyrasismen smygs in

UPPDATERAT
Jag är fortfarande bestört över hur det har gått till när Värmdö kommun försöker smyga in en kåkstad på trettio hus mitt i naturen på Värmdö. De som bor här har offrat mycket för att få njuta av naturen och ha det en smula lugnt och slippa den trånga staden. Var och en som har ett hus vet hur mycket arbete det är med detta. Och hur mycket pengar som måste till för att kunna bo här, där den täta bebyggelsen på Värmdö äntligen tar slut. När man tidigare kom runt kurvan efter Hemmesta så sträckte landet och naturen ut sig och Hemmestatorparen vårdade denna jordbruksnatur, som har funnits där i något tusental år. 

Men nu har staten förlyft sig genom att låta ett stort antal människor bosätta sig i Sverige utan resurser och utan möjligheter att ta hand om sig själva. De kan inte språket och har inte kulturen gemensam med oss. Jag skrev senast häromdagen att den undersökning som klassar Sverige som nummer ett i integration genom Mipex i EU är falsk. Nummer två i den undersökningen är Portugal, som tog emot något tusental asylsökande under 2015. Enkelt att ta in i samhället, vilket katolska kyrkan gör där. I Sverige tog vi emot 163 000 förra året och går fortfarande på knäna tack vare detta.

Att integrera betyder inte att betala sig ur detta dilemma genom att ge mer och mer statlig, kommunal och landstingsvälfärd till de nytillkomna. Detta skapar istället utanförskap och särskilda enklaver för dessa nya svenskar. Och nu sällar sig Värmdö kommun till de som placerar nya invånare i en särskild sektor i samhället genom att bygga bostäder åt dem. Och trycka in dem i en natur, där inget alls skulle byggas. Grannarna har tidigare försökt att få köpa marken för att själva skydda den, men fick blankt nej. Tvärs över vägen är det planerat radhus som ska byggas enligt en flera år lång process i samhället. Men här störtar nu kommunen sig över gammal kulturmark och exploaterar den. 

Vad är det som är så bråttom? Det finns en anvisningslag från regeringen och staten, men kommuner runt om i Stockholm klarar inte att ta emot alla flyktingar. Varför kan inte Värmdö kommun besinna sig och låta människor som redan är invånare få ha ett ord med i laget? Enbart fyra tomtägare tillfrågades och fick två dagar på sig att reagera. Varför måste detta smygas in i hemlighet utan att människor har möjlighet att följa med i vad som händer? Nyrasism är när alla människor beskrivs tillhörande olika grupper, som aldrig kan förstå varandra. Detta är spegelvänd rasism, som nu utövas av samhället, eftersom det klassar människor som olika i grunden.

Värmdö kommun har uppfört sig som om de nya svenskarna är en särskild sort eller ras som måste skyddas, för de är som barn och de måste tas om hand i samhället på särskilda villkor. De måste få allt som tidigare svenskar aldrig har fått. Och det ska göras i hemlighet. De som bor på landet i Värmdö har valt detta för att de ville ha natur inpå sig. De ville ha mer luft och ljus omkring sig. De har offrat miljoner för att få detta. Men i ett slag tas nu detta ifrån dem. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

10.11.2016
I Karlstad och Värmland utreder de ordentligt innan det blir något resultat. Just nu fattas planering för bostäder till 200 nytillkomna svenskar. Detta utreds till december då ska en första rapport finnas. Den urgamla svenska demokratiska planeringen fungerar där, men inte i Värmdö kommun.
12.11.2016
Och nu har det kommit fram att de tänker spränga på marken, som bara tillfälligt ska bebyggas och sedan återställas. Ska de spara stenarna och sorgfälligt limma ihop dem sedan för att återskapa? Entreprenörerna har inte ens fått tillåtelse att spränga! Enligt kommunen. Och det stoppar modulhus runtom i landet. 

Här kan ni se hur styrelsen för samfälligheten i Torsby urskuldar sig. De har inga skyldigheter att fråga de boende angående vad som händer och sker. Ingen skyldighet att informera. Vi är drygt 300 hushåll här och det är möjligt att prata med grannarna eller skicka något litet mejl för info. Att jobba i det tysta är gammaldags. 

2 kommentarer:

  1. Fast du kan alltid trösta dig med att vissa saker tycks gå bra
    i kommunen ...

    http://www.nvp.se/Varmdo/Varmdo/alliansen-flaggar-for-skattesankning/

    SvaraRadera
  2. Eftersom kommunen har tagit in nya hjälplösa invånare så kommer detta inte att bestå. Socialen går på knäna, vården likaså. Till 2030 måste kommunerna höja skatten med flera kronor var om inte staten hittar på nya skatter. Malmö behöver höja med sex kronor om inte vi andra stöttar staden med mer än fyra miljarder per år. Staden är konkursmässig.

    SvaraRadera