fredag 18 november 2016

Fars när 33-åring misstänktes för terrorbrott

UPPDATERAT
Enligt advokat Leif Silbersky har polis och åklagare skjutit högt över målet när de anklagade en man för förberedelse för terrorbrott norr om Stockholm. Advokaten menar att det har funnits en överkänslighet här hos myndigheterna, vilket kanske kan vara förståeligt, men bevisen har inte funnits heller. Mannen släpptes på fredagen från häktet. Misstankarna är inte avskrivna, men har försvagats. Hans familj menar att det hela är en fars.

Mannen är känd som eventuell högerextremist från Håbo kommun och mannen greps i söndagskväll. På facebook har mannen poserat med ett leksaksvapen. Vänsterextrema Expo har anklagat honom för att hetsa mot romer eftersom han i en facebookgrupp utryckt sig nedsättande om tiggare. Men hans facebooksida tyder inte på varken starka religiösa eller politiska åsikter. Mannen satt häktad ett dygn innan han släpptes.
19.11.2016
Advokat Leif Silbersky säger att han aldrig under sina 50 år som advokat varit med om att någon blir häktad på en torsdag och släppt på en fredag. Den misstänkte fick under fredagen peka ut vissa saker och det visade sig att det han hade berättat var korrekt. Därför släpptes han och Silbersky anser att misstankarna har försvunnit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar