måndag 28 november 2016

Sonen fick omskäras två gånger

Den religiösa, kulturella vanan att omskära små pojkar drabbade sonen till Bashar Qazaz. Fadern berättar i SVT att sonen skrek och måste hållas fast på vårdcentralen. Blommans vårdcentral är nu anmäld för omskärningen. Och fadern fick tillbaka pengarna de 3 000 kronor som operationen kostade. Sonen fick skäras om en gång till i Danmark. Han var två månader gammal när detta hände. Och förhuden växte ut igen.

Varför detta blir en nyhet i SVT är märkligt. För en vanlig svensk mamma framstår det som en abnorm kulturkrock att göra illa en liten pojke på två månader när det absolut inte behövs. I Sverige är omskärelse av flickor förbjudet. Omskärelsen är en religiös tradition som innebär att det syns på pojken att han har ett förbund med Gud. Både islam och judendomen tillämpar denna tradition. Vi har förbud mot barnaga i Sverige, men det tillämpas också av föräldrar från Mellanöstern. Om personal ser detta ska de ingripa. Men omskärelse är naturligtvis helt okej. Trettio procent av världens män beräknas vara omskurna. Meningen med det hela sägs att det ska minska sexlusten och sexuell förmåga. Omkring några tiotal judiska barn och kring tretusen muslimska barn omskärs varje år i Sverige.


3 kommentarer:

 1. Kupera hundar (korta av svansen) är förbjudet i Sverige. Men att skända gossebarn går bra. Sverige är fantastiskt!!

  SvaraRadera
 2. Varför blockade du min kommentar?
  Inte tillräckligt PK?
  Eller har nog att göra med ditt NIMBY?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg inte dina kommentarer förrän i dag. Hade tusentals att gå igenom. Hade slutat att se dem för jag hade annat att ta itu med. Men nu är jag tillbaka.

   Radera