måndag 27 maj 2019

"Hatsvansen kommer dansa och dricka champagne"

Stefan Löfven tar i lite för mycket när han ska försvara sin minister Annika Strandhäll. Jo citatet ovan är hans. Alla är ute efter henne utan orsak, enligt honom. Särskilt sociala medier. Och speciellt då moderaterna förstås. I morgon klockan 12 ska omröstning ske i riksdagen och det hänger på centern om hon ska få gå. Där regerar inte sociala medier. Utan riksdagsledamöter. Annie Lööf (c) har inte lämnat något besked om denna röstning ännu. Det har ännu aldrig hänt att en minister har fått gå genom misstroendeförklaring. Och det är väl inte så troligt att det sker nu heller. Centern ska träffas i kväll och bestämma sig. 

Annika Strandhäll har sparkat förra chefen för försäkringskassan för att hon utförde sitt jobb. Det var politiskt taktiskt eftersom det hände före valet förra året. Annika Strandhäll ljög då för KU bara månader före valet. Detta av politiska skäl, för att inte regeringen skulle lastas för det som f-kassan gjorde. Så får inte en minister göra. Hon är under utredning i KU för sitt handlingssätt, men dess kvarnar mal långsamt.
28.5.2019
Nä Annika Strandhäll kommer inte att fällas i dag för centern lägger ned sina röster. Vilken långbänk! Det är det svenska sättet, för de röstar inte nej till att hon ska avgå för de är kritiska. De uttrycker sitt kritiska missnöje med att lägga ned sina röster. Eftersom det aldrig har hänt att en minister har fått gå på det här viset så blir det likadant denna gång. Återstår då KU. 
8:32
Centern har nu blivit ett lydparti till socialdemokraterna och övertagit rollen som miljöpartiet tidigare hade. Miljöpartiet sade alltid att de inte visste om de skulle stödja de borgerliga eller socialisterna, men när det kom till kritan så stödde de alltid socialisterna. Centern har gått över till den sidan nu också. De båda blocken formerar sig på nytt.
12:34
Som väntat avslog riksdagen detta och Strandhäll sitter kvar. Det blev 172 för att hon skulle avgå, men det behövdes 175 stycken, för mer än hälften skulle säga ja till att hon skulle avgå. KU:s granskning av henne väntas vara klar nästa vecka. 
16:03 
En majoritet i KU vill enligt uppgift pricka Annika Strandhäll. Kan hon överleva också detta? Prickning betyder inte petning. Också statsministern har prickats för vad som hände i Transportstyrelsen och med dess IT förra året. Men Annika Strandhäll lär sitta löst nu.

Här skrev jag tidigare om Annika Strandhäll.  


Sådana här lustiga hattar kommer upp i bild på ordet "hatsvans" på Google.
Inte direkt vad statsministern tänkte sig. Tror jag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar