fredag 31 maj 2019

Hurra nu höjs skatten!

UPPDATERAT
Danderydsborna som betalar bland de lägsta skatterna i Sverige kan få 1.40 i höjning av kommunalskatten. Det är väl bra. Då kommer de i alla fall att betala mindre än vad många andra invånare gör i Sverige. Solna ligger på 29 kronor också men de flesta kommuner ligger kring 31 kronor eller mer. Stockholm betalar strax under 30 kronor. Inte så konstigt med skattehöjningar för flyktingmottagandet blir nu överfört till kommunerna från staten och kommunerna har länge levt över sina tillgångar med statliga bidrag.

Det blir helt enkelt utjämnat nu i landet så att alla invånare betalar mer tack vare flyktingmottagandet. Det är väl bra! Vi ska ju satsa allt på de stackars människor som har kommit hit. Varje familj i landet ska helt enkelt ta hand om en utifrån kommande över skatten. I många kommuner ligger redan kommunalskatten på 33 kronor. Kan ni se här. Mer utjämning behövs. En flykting kostar kring 74 000 per år under sin livstid i Sverige. Kan ni se här. 

1.6.2019
Och denna uträkning på 74 000 kronor per år livslångt i kostnad för flyktingar gällde fram till 2015. Hur det blir sedan vete sjutton. I Aktuellt försökte programledaren få honom att erkänna att han hade varit ute efter debatt i valrörelsen förra året, men han svarade att han hade kommit med efterfrågad kunskap och inte kunde ta hänsyn till hur detta skulle användas. Han var väldigt nedtonad medan programledaren var aggressiv. 


Faksimil från SCB.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar